eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma
Venni vagy bérelni? - lapszemle

Venni vagy bérelni? - lapszemle

A Magyar Idők Tarlós Istvánnal közöl interjút. A Magyar Nemzet az Ipsos legfrissebb kutatásának eredményét ismertetve arról ír, hogy a hazai betegek a magánellátásban a nőgyógyászatot, az államiban pedig a gyermekgyógyászatot értékelik a legjobbra.

A Magyar Idők Tarlós Istvánnal közöl interjút. A főpolgármester szerint a fővárosi önkormányzat önálló projektként valósítaná meg az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét, amíg a római-parti gát körül minden vitás kérdés tisztázódik. A városvezető beszélt a lapnak az MSZP és a DK pálfordulásáról és a 3-as metró felújításáról, de arról is, hogy Demszky Gábornak szerinte nem börtönben, hanem orvosi kezelésen lenne a helye.

A Magyar Nemzet az Ipsos legfrissebb kutatásának eredményét ismertetve arról ír, hogy a hazai betegek a magánellátásban a nőgyógyászatot, az államiban pedig a gyermekgyógyászatot értékelik a legjobbra. A megkérdezettek 19 százaléka 60 ezer forintnál is többet költött magánfogászatra, míg a legtöbben, 63 százaléknyian laborvizsgálatra adtak ki pénzt.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy több mint 12 százalékkal, mintegy 60 milliárd forintra nőtt tavaly a biztosításközvetítők jutaléka. Az alkuszok és többes ügynökök árbevétele rekordot döntött; a szektorban dolgozó 446 cég csaknem 76 milliárd forintos árbevételt ért el, 9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A nyereségük is nagyobb lett, 8,8 milliárd forint, ami 7 százalékkal haladta meg a 2015-öst.

A Portfolio az Európai Központi Bank elnökét idézi, aki szerint a kriptopénzek még nem elég kiforrottak ahhoz, hogy szabályozzák őket. Az egyik dolog, amit a gazdasági válságból megtanulhattunk, az az, hogy nagy figyelmet kell szentelnünk az innovációnak, de egyúttal a benne rejlő kockázatoknak is - fogalmazott Mario Draghi.

A napi.hu oldalán az olvasható, hogy Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója egyik nyilatkozatában arra utalt, hogy a cég működési központja Frankfurtba költözhet. A globális pénzügyi szolgáltató csoport európai centruma jelenleg Londonban van, ahol több mint hatezer alkalmazottat foglalkoztatnak.

A Pénzcentrum szerint Magyarországon az Európai Uniós átlagához képest kevesen laknak bérelt lakásban, de a régióban is csak a mezőny közepén helyezkedünk el. A portál annak járt utána, hogy mennyire drága a lakásbérlés az ingatlanvásárláshoz viszonyítva és a bérlői oldalról ki lehetne-e fehéríteni a piacot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×