eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Figyelmeztet a rendőrség, minden autóst érint

Figyelmeztet a rendőrség, minden autóst érint

Csak indokolt esetben, sűrű ködben szabad ködlámpát használni, mert a fényereje nagyobb, ezért jobban zavarja a többi autóst, mint a tompított fényszóró - mondta az InfoRádióban Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az első ködös reggelen rengeteg baleset történt az utakon, és az ősziesre változó időben jobban oda kell figyelniük az autóvezetőknek.

"A ködlámpát a jogszabályok előírásai szerint csak korlátozott látási viszonyok esetén lehet használni, de az íratlan szabály, hogy mást ezzel ne vakítsunk el, másnak a látási viszonyait ne tegyük tönkre" - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, és azt javasolta, hogy ha azt látjuk, hogy valaki mögénk érkezett, és észlelt minket, akkor érdemes lekapcsolni az erős fényű piros hátsó ködlámpát, különben nagyon nehéz helyzetbe hozzuk a mögöttünk autózót. Ugyanígy, ha beérünk lakott területre, ahol megvilágított az úttest, érdemes lekapcsolni az első ködlámpát is, mert nincs szükség rá, viszont elvakítjuk a szemből érkezőket.

A hirtelen megváltozott időjárási körülmények között a vezetési stílusunkat is meg kell változtatni - javasolta Gál Kristóf. "A legfontosabb a megváltozott látási viszonyok közepette, hogy felejtsük el a rutint, azt, hogy hogyan szoktunk azon a szakaszon vezetni, mert a megszokott kanyarban is meglepetések érhetnek erős ködben vagy sűrű esőben. Ne rutinból és megszokásból vezessünk! - mondta a rendőrségi szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×