eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Meglepő új feladatot adna a kormány a háziorvosoknak

Meglepő új feladatot adna a kormány a háziorvosoknak

Támogathatónak tartják az alapellátó orvosok a kormány azon elképzelését, amely szerint sportorvosi igazolást adhatnának ki a háziorvosok a jövőben. Selmeczi Kamill szerint ugyanakkor tisztázni kell, hogy a képzés mellé a pluszfeladatért cserébe milyen díjazás jár.

Az amatőr területen, a helyi egyesületekben sportolók tekintetében lenne lehetőség arra, hogy a háziorvos biztosítsa a sportorvosi alkalmasságokat és adják ki az engedélyeket. Attól tartanak ugyanakkor, hogy az orvoshiányból és a sportorvos szakma szakorvosi hiányából adódó gondokat szeretnék megoldani ilyen "olcsó" megoldással, mert akkor a háziorvosra testálhatók a feladatok - mondta a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak. Hozzátette:

jó lett volna a többlet képzettség elvárása mellé egy plusz összeget rendelni - és azt is meghatározni, hogy ki fizeti ezt.

Selmeczi Kamill elmondta: a háziorvosok korábbi béremelése erre nem fedezet. "A kórházi szakorvosok, akiknek a bére két lépcsőben emelkedett, nem kaptak plusz feladatot. Háziorvosoknál ennél sokkal kisebb összegért cserébe már kezdenek előjönni a cserébe elvárni kívánt plusz munkák".

Ez az elképzelés segítség lehet az orvoshiánnyal és finanszírozási nehézségekkel küzdő sportorvosi szakmának. Ugyanakkor egyre népszerűbb az egészséges életmódhoz tartozó valamilyen szintű sportolás, és az új javaslattal az ezzel járó "egészségügyi felelősség" a háziorvosokhoz kerülne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×