eur:
392.81
usd:
368
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kerékpárosokat mosott el a vihar Zala megyében

Heves zivatar vonult át Zala megye felett a délutáni órákban. Elsősorban a nagy szél okozott károkat. A Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt

A zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat több mint hatvan esetben riasztották kidőlt fák és leszakadt villanyvezetékek miatt. A károk felszámolása jelenleg is tart. Az áramszolgáltató szakemberei több ezer háztartásban már visszaállították az áramszolgáltatást, de tizenhat Zala megyei település kétezer-ötszáz ingatlanjában még mindig nincs áram.

A 38. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye a szerdai napot egy rövid sümegi kitérőt leszámítva Zala megyében töltötte. A keddi, szombathelyi prológ után Keszthelyre telepedett át a verseny 106 résztvevője. Több településen is áthaladva, 145 kilométeres távú tekerés várt rájuk, hogy a tervek szerint este hat óra tájban Zalaegerszegre érkezzenek.

Csakhogy közben Zalaegerszegen óriási vihar tört ki. A szél fákat csavart ki, háztetőket bontott meg, szakadt az eső, mintha dézsából öntötték volna, és a víz között jég is érkezett bőven. A Zaol.hu tudósítása szerint a Kazinczy téren kiépített célterületet szinte darabokra szedte az orkán, a rendezők több helyen kapaszkodtak a kordonokba, hogy valamit megmentsenek a pályából, de egyenlőtlen küzdelmet vívtak az elemekkel. Ekkor a mezőny féltávon is túl járt már, 65 kilométerre volt Zalaegerszegtől, ezért megállították a mezőnyt, ekkor még úgy tűnt, csak átmenetileg. Sok helyen fákat döntött az útra a szél, a további versenyzésnek fizikai akadályai vannak. Ráadásul a műholdképek alapján arra lehetett számítani hogy egy órán belül újabb vihar is érkezik a térségbe. Végül törölték is a szakasz eredményeit.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×