eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
A gyes is beleszámítana a pedagógusi előmenetelbe - lapszemle

A gyes is beleszámítana a pedagógusi előmenetelbe - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy az őszre kiírt másodfokú tárgyalásra akár megismerhetővé is válhat az úgynevezett kémper lényege. A Magyar Nemzet cikke szerint 10 év gyakorlat után beleszámítaná a gyest és a gyedet is a pedagógusi előmenetelbe a Nemzeti Pedagógus Kar, emellett pedig az intézményvezetői életpályamodell bevezetését is javasolni fogják.

A Magyar Idők arról ír, hogy az őszre kiírt másodfokú tárgyalásra akár megismerhetővé is válhat az úgynevezett kémper lényege. A titokgazda felülvizsgálja az ügy titkosítását, és – a személyes adatok kivételével – várhatóan nyilvánosságra kerülhetnek a Gyurcsány-kormány idején az elhárítást megrázó, a két titkosszolgálati vezető és a szakminiszter kémkedési ügyének részletei.

A Világgazdaság cikke szerint, a munkaadók szerint a cég hírneve, míg a diákok szerint a versenyképes fizetés a legfontosabb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor. A vállalatok saját bevallása szerint a lelkes hozzáállás a legfontosabb egy pályakezdő munkatárs felvételekor, míg a diákok úgy vélik, a kiválasztásnál a nyelvtudás a legmeghatározóbb tényező – áll egy friss kutatásban. A cégek mindössze 41 százaléka jelölte meg a felvételi döntés három legfontosabb tényezője között a konkrét szakterület ismeretét.

A gyes is beleszámítana a pedagógusi előmenetelbe - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy engedély nélkül rendeztek terepautó versenyt április 29-én a Tolna megyei Szendereshez közeli védett terülten, több Natura 2000-területet is érintve. A mintegy ötven terepautós több hektáron okozott pusztítást, néhol visszafordíthatatlan károkat.

A Magyar Nemzet cikke szerint 10 év gyakorlat után beleszámítaná a gyest és a gyedet is a pedagógusi előmenetelbe a Nemzeti Pedagógus Kar, emellett pedig az intézményvezetői életpályamodell bevezetését is javasolni fogják. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, akár már napokon belül megjelenhet a tankerületi tanácsok megalakulását, illetve a köznevelési kerekasztal jogszabályi hátterét szabályozó rendelet.

A Magyar Idők arról ír, hogy az egy hónappal ezelőtti hóesés és fagy nagyon komoly károkat okozott a Budapest környéki erdőkben, amelyeket a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a mai napig csak részben tudtak helyreállítani. A térségben ráadásul egy új pókhálósmoly-faj felütötte a fejét.

A napi.hu cikke szerint 45 milliárdért vesz autókat az állam. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nyílt közbeszerzést írt ki a rendvédelmi szervek és a honvédelmi szervezetek részére történő gépjárművek beszerzése.

A portfolio.hu arról ír, hogy Wolf László, az OTP vezérigazgató-helyettese beszélt a bank akvizíciós terveiről. Június végén vagy július elején érkezhet arról ír, hogy megvásárolhatja-e a National Bank of Greece román leánybankját, a Banca Romanescát az OTP, amely így 7-8 százalékra növelheti részesedését Romániában.

A Magyar Nemzet cikke szerint hosszú évek rossz tapasztalata után reménnyel tölti el a magyar buszgyártókat Varga Mihálynak az a nyilatkozata, amely szerint a következő években hazai megrendelések révén futtatják fel az ágazatot. Új buszokra nagy szükség van, hiszen a nagy flottakezelők járműparkja rendkívül elöregedett. A lap szerint már az is eredmény lenne, ha nem diszkriminálnák a hazai cégeket.

A Magyar Idők arról ír, garantált béremelést vár a kormány a turisztikai vállalkozásoktól. A lapnak interjút adott Guller Zoltán. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte, a január elsejétől emelkedhet a turizmusban dolgozók átlagjövedelme, ami az állam részéről áfacsökkenés, a munkaadók felől garanciavállalás útján valósulhat meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×