eur:
387.36
usd:
356.44
bux:
68160.47
2024. május 17. péntek Paszkál
Mindenki másként értelmezi a jövő évi büdzsé céljait

Mindenki másként értelmezi a jövő évi büdzsé céljait

A kormánypártok szerint a foglalkoztatás bővülését és a családok támogatását szolgálja a jövő évi költségvetés, az ellenzéki frakciók azonban több kritikát is megfogalmaztak a büdzsé tervezetéről.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője támogatta a nemzetgazdasági miniszter által beterjesztett költségvetési tervezetet.

"Az összes költségvetés, miként ez a mostani is

tovább támogatja a legfontosabb célkitűzéseinket,

azt, hogy a foglalkoztatás bővüljön és azt is, hogy a családok továbbra is kiemelt, támogatandó közösségei legyenek a magyar társadalomnak" - hangsúlyozta Kósa Lajos.

Tóth Bertalan, a szocialista párt vezérszónoka szerint viszont át kell írni a 2018-as költségvetést az igazságosság és a fideszes korrupció megállítása érdekében.

"Amit a 2018. évi központi költségvetési javaslat tükröz, az

az igazságtalanság és a korrupció költségvetése.

Mert igazságtalan a közterhek elosztása és igazságtalan a közös költségvetési torta újraosztása" - fogalmazott a szocialista politikus.

Hargitai János, a KDNP vezérszónoka előbb a szocialista kormányok gazdaságpolitikáját kritizálta, majd úgy látta, hogy a jövő évi büdzsé tervezete illeszkedik a kormánypártok eddigi törekvéseibe.

"Eddig is a teljes foglalkoztatásban gondolkodtunk, a 2018-as évi költségvetés számai és konkrét intézkedései is a foglalkoztatás további növelését szolgálják" - hangsúlyozta a törvényhozó.

A Jobbikos Z. Kárpát Dániel azonban úgy vélte, hogy a 2018-ra tervezett költségvetés egyértelműen választási célokat szolgál.

"Brutális mennyiségű homályos tétel vagy őrültségekre elköltött tétel található benne.

A Jobbik szakértői mintegy 600 milliárd forintnyi olyan forrást találtak ebben a tervezetben, amelyik vagy nettó őrültségekre, vagy presztízs-beruházásokra, piramis-építésekre vagy tökéletesen homályos célokra kerül elkülönítésekre" - jelentette ki a képviselő.  

Schmuck Erzsébet, a LMP vezérszónokaként pedig úgy fogalmazott, hogy a jövő évi költségvetés ugyanazokkal a hibákkal küzd, mint a kormánypártok előző büdzséi.

"Az út szélén hagyják a társadalom nagy részét,

kit nyomorban, kit simán kilátástalanságban, hogy még arra sincs reménye, hogy a gyermekének jobb lesz" - jelezte az LMP-s törvényhozó.

Az Országgyűlés júniusban tarthatja a jövő évi költségvetés zárószavazását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×