INFORÁDIÓ 
2018. december 15. szombat
Valér

kastélyturizmus

kastélyszálloda

turizmus

Újdonságok az ódon falak között: kastélyturizmus

Újdonságok az ódon falak között: kastélyturizmus

Infostart / InfoRádió

Bővül a kastélyturizmus, az elmúlt évben nőtt a vendégforgalom és a vendégéjszakák száma is az ágazatban - mondta a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke. Az idén tízéves szervezet vezetője hangsúlyozta: a kastélyhotelek ma már igyekeznek sokszínű, minőségi és családbarát szolgáltatást nyújtani.

Egyre népszerűbb a kastélyturizmus

Ez annak is köszönhető annak is, hogy az utóbbi néhány évben egyre többen vágtak ebbe a típusú szálláshely-szolgáltatásba és az ország minden pontján egyre több a szép kastélyszálloda - mondta el a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke.

„Ezt felfedezték az egyéni vendégek és a rendezvények piacára is betört ez a kicsit speciálisabb forma. Nagyon népszerűek a tematikus esküvők, ennek is köszönhető a népszerűsége.”

Intim miliő

A kastélyok elvonulásra alkalmas közeget nyújtanak, amelyek általában a város, a világ zajától távol helyezkednek el, és általában kevés szobájuk is van - mondta Gulyás Eszter.

„Az óriási parkokban, terekben mindenki megtalálja azt a zugot, ahol elvonulhat, amire a mai rohanó világunkban nagyon nagy szükség van.”

A fiatalabb generáció még kicsit távolságtartó,

naftalinszagúnak gondolják a kastélyozást

– fogalmazott a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, pedig aki a történelmi falak mögött olyan szolgáltatások vannak, amelyek a fiatalok számára is érdekesek.

Valami új, valami régi

„A régi épületekben sok újdonság van elrejtve: audiovizuális megoldások, elektromosautó-töltő, biokertészet, borászat. Az idősebb korosztály már régebben felfedezte magának.

Külföldiek is

"A határközeli országok a legnépszerűbb küldőországok, de Ausztria, Szlovákia, Románia, Ukrajna mellett Angliából, Németországból, sőt egyre többen Amerikából is meglátogatnak minket.”

Kapcsolódó hang

Újdonságok az ódon falak között: kastélyturizmus
 


A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018