eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Lép a kormány, változik a tarthatatlan és bonyolult rendszer

Lép a kormány, változik "a tarthatatlan és bonyolult" rendszer

Egyszerűsítik a kerékpárt szállító autókra a harmadik, szürke rendszám kiváltásának folyamatát, így azokhoz akár egy hónap múlva már könnyebben hozzá lehet jutni - közölte a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz szerint az egyszerűsített eljárást a kormánypárti frakciók is támogatják.

A kerékpárszállító autókra kérhető harmadik, szürke rendszám bevezetése indokolt volt, de közlekedésbiztonsági aggályokra hivatkozva sikerült egy elképesztően bonyolult rendszert kialakítani a belügyminisztériumnak – mondta az InfoRádiónak a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

Révész Máriusz kiemelte: hozzájuk is eljutottak azok a jelzések, amelyek szerint

tarthatatlan és életszerűtlen a rendszer.

Ebben ugyanis a biciklitartókat az autóval együtt szemlére kell vinni, aminek külön díja van. Leellenőrzik az eszközt és a járművet, majd egy bonyolult nyilatkozat után lehet igényelni a harmadik rendszámot.

Éppen ezért egyeztetést tartottak, amelyen megállapodtak arról, hogy leegyszerűsítik a folyamatot. A harmadik rendszám igényléséhez így

nem lesz szükség semmilyen vizsgálatra

– hangsúlyozta a kormánybiztos.

Révész Máriusz sem értette, hogy ha a tetőre szerelhető kerékpártárolókat sem ellenőrzik, így miért kellene a vonóhorogra szerelhető szállítót vizsgálni.

A szürke rendszám kiváltásának díja 5500 forint marad,

de mivel a szemle megszűnik, így egyéb költség nem lesz – jelentette ki.

A kormánybiztos reméli, hogy egy hónapon belül rendezik a helyzetet, így azt követően már egyszerűbben igényelhetik a kerékpárt szállítani kívánó autósok az új rendszámot. Hozzátette: a Fidesz frakciója az eddig nehézkes eljárást nem támogatta csak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×