eur:
392.62
usd:
366.04
bux:
66838.85
2024. április 25. csütörtök Márk
Káel Csaba: modern praktikákkal csábít a Müpa

Káel Csaba: modern praktikákkal csábít a Müpa

A programkínálat sokszínűségével, tematikájával és utcai rendezvényekkel igyekszik a Budapesti Tavaszi Fesztivál vonzó lenni a fiatalok számára. Erről Káel Csaba, az eseménysorozat operatív testületének elnöke, a Művészetek Palotája vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Káel Csaba: modern praktikákkal csábít a Müpa

A héten kezdődik és bő három hétig tart a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelyen több mint 150 program: koncertek, világsztárok, kiállítások, színházi és táncelőadások várják csaknem 40 helyszínen a közönséget Budapesten.

Káel Csaba, az eseménysorozat operatív testületének elnöke, a Művészetek Palotája vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy fontos a fiatal közönség, őket a programkínálat sokszínűségével, tematikájával és utcai rendezvényekkel igyekeznek megnyerni.

„Különböző külső helyszíneken

próbáljuk aktívvá tenni a fiatalokat,

tehát például vezényelhetnek vagy interaktív programokon vehetnek részt. Természetesen, a programkínálatot és a tematikát is igyekszünk színesebbé varázsolni úgy, hogy egyre több műfaj, például a divat is jelen van a fesztiválon.”

Káel Csaba elmondta: az online jegyértékesítés rendszeréből adódóan vannak információk arról, hogy az egyes programok mely korosztályt érdeklik.

„A könnyebb műfajokra több fiatal vesz jegyet, a komolyzenei produkciókra még mindig inkább az idősebb korosztály. És mivel jó pár világsztár is megjelenik, a külföldiek már külföldön megveszik a jegyet, mert nem biztos, hogy otthon elérték ugyanazt a világsztárt. Sajnos, van egy árhátrányunk, mert

olcsóbbak a jegyeink, mint a külföldi társfesztiválok jegyei.”

Káel Csaba szerint ezek a jegyárak nélkülözhetetlenek a magyar közönség megtartásában.

Egyre több platformon a Müpa koncertjei

Évek óta egymás után vezeti be újításait a Müpa – hívta fel a figyelmet a vezérigazgató.

 „Ez a technológiai újítás is fontos célkitűzésem volt. Meg is valósult: van egy csodálatos HD-videóstúdiónk 5.1-es hangrendszerrel, így a legteljesebb élményt kapják a nézők. Kísérleti jelleggel elindítottuk a webcast-közvetítéseket, azaz

élő közvetítéseket adunk a koncertekről.

Az Európai Koncerttermek Szövetségén belül elkezdtünk szervezni egy közös platformot, ami azért bonyolult, mert egy üzleti modellt is létre szeretnénk kitalálni arra, hogyan tudjuk közösen értékesíteni a produkciókat. Ez azt jelentené, hogy a legjelentősebb koncerttermek egymás után mutatnák be a hangversenyeiket.”

 A Müpa koncertjei közül többet a közmédia sugároz, van egy internetes felülete is. Káel Csaba a célokról is beszélt.

 „A Müpa minden művészeti ágban a legjobb minőségre törekszik.

Ezt szeretnénk minél több emberhez eljuttatni, olyanokhoz is, akiknek nincs lehetősége, hogy eljöjjenek vagy becsábítani olyanokat, akik nem gondolták, hogy eljönnek. A csábításnak több modern praktikája van, például a webrádió, ami egyre népszerűbb. Ez egy telefonos applikáció, amelynek két csatornája van, az egyik klasszikus, a másik komolyzenét sugároz, fantasztikus háttérrádiózást biztosít. Olyan programot szerkesztünk ott, ami jellemző a Müpára és a koncertjeinket is leadjuk.”

 Káel Csaba arra is felhívta a figyelmet, hogy komoly archívumuk van, és anyagaikat a tervek szerint hamarosan oktatási célra is hozzáférhetővé teszik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×