eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin
Az egész Margitsziget munkaterület

Az egész Margitsziget munkaterület

Továbbra is jelentős munkálatok zajlanak a Margitszigeten, amelyet részben a nyári budapesti vizes világbajnokság miatt újítanak fel. A beruházás májusban érhet véget – közölte a Városháza.

A margitszigeti csatornaberuházás továbbra is zajlik, ami jelentős fennakadást okoz a területen közlekedőknek. Az InfoRádió megkereste a beruházásért felelős Fővárosi Önkormányzatot, hogy jelenleg hol tart a projekt. 

A Városháza sajtóosztálya azt közölte, hogy a csatornaépítés földmunkáival végeztek, májusig már csak az átemelő telepek befejező munkálatai, az északi fizetős parkoló bővítése és az atlétikai centrum közműhálózatának szétválasztása van hátra.

A margitszigeti fejlesztések megvalósítása és időzítése ugyan összhangban vannak a vizes vb előkészületeivel, de a munkálatok jelentős része önálló fővárosi beruházásban, a 2013-ban elfogadott „Margitsziget fejlesztési terv" részeként zajlik – tették hozzá. 

Jelenleg a 26-os autóbusz rövidített útvonalon, az Árpád hídi metrómegálló és a Zenélőkút között közlekedik, a margitszigeti északi parkolót pedig május 31-ig lezárták.

Tarlós István főpolgármester korábban azt ígérte, hogy az ötmilliárd forintba kerülő beruházás egy év múlva, tehát idén júniusra befejeződik. Akkor tarthatatlannak nevezte, hogy a Margitsziget és létesítményei nagy mennyiségű szennyvize a mai napig tisztítatlanul ömlik a Dunába.

A főváros most azt hangsúlyozta, hogy a munkálatok ideje alatt

az egész Margitsziget munkaterületnek minősül.

A sziget komplex megújulása párhuzamosan zajló, összehangolt kivitelezési munkák révén valósul meg, vagyis a közmű-, burkolat-, és parképítési munkák a Margitszigetet teljes területét érintik és egy időben több ponton is zajlanak. 

A munkálatok több ütemben folynak.

  • Először a rossz állapotú utak burkolatának helyreállítását, a megoldatlan közlekedési csomópontok kezelését és a közvilágítás kibővítését végezték el.
  • Ezután a közlekedés és építészeti fejlesztések következtek, játszóterek és parkok felújítása, az Árpád hídi felhajtó rekonstrukciója, és illemhelyek kialakítása.
  • A harmadik ütemben végezték el a kerítések és a támfal javítását, a lépcsőrekonstrukciós munkákat, és az információs táblarendszer kiépítését. 

A Városháza kiemelte, hogy a beruházás keretében újul meg a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda, a Palatinus Strandfürdő is. Hozzátették: projekt eredményeként kiépülő korszerű margitszigeti csatornarendszer képes lesz összegyűjteni a sziget létesítményeinek szennyvizét, így a margitszigeti létesítmények szennyvize többé nem károsítja a környezetet. A vízelvezetésnek az árvízvédelemben is jelentős szerepe lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×