eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Új ötlet: így tartanák helyben a fiatalokat

A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázat indul - mondta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Schmidt Jenő közölte, az Esély Otthon című felhívásra a háromezer és húszezer lakos közötti települések pályázhatnak két éven keresztül. Az elnyert összeget fel lehet használni például önkormányzati lakás felújítására, munkába járási vagy jövedelemkiegészítési támogatás nyújtására.

A TÖOSZ elnökének elmondása szerint Magyarországon csupán 300 olyan önkormányzat van, amely elég adót tud beszedni ahhoz, hogy abból éljen. 2600 településen minimális az adóbevétel, ezek szinte csak az állami támogatásból gazdálkodnak, így nem tudják felvenni a versenyt a nagyobb városokkal - tette hozzá.

A www.palyazat.gov.hu oldalon megtalálható felhívás szerint a pályázat tervezett keretösszege 10 milliárd forint, az egyes önkormányzatok 50 és 200 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. március 06-tól 2019. március 06-ig van lehetőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×