eur:
389.28
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szükségtelen vásárlásokra ösztönöznek a boltok - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy másodosztályra tette Békést a MÁV. A Magyar Idők arról számol be, hogy a dél-budai szuperkórház helyéről is tárgyalhat a közeljövőben a kormány stratégiai kabinetje.

A Népszabadság arról ír, hogy másodosztályra tette Békést a MÁV: megszüntették a Békéscsabáról induló belföldi Intercity járatokat. A döntés azért is meglepő, mert nemrég 35 milliárd forintból újították fel a vasúti pályát. A MÁV döntését azzal indokolta, hogy kevés utas váltott jegyet.

A Magyar Nemzet információi szerint három érdekképviseleti szervezet is levélben kezdeményezte nemrég a nemzetgazdasági miniszternél, hogy kezdődjenek egyeztetések a kiskereskedelemben tervezett változtatásokról és a vasárnapi nyitva tartásról. A lap úgy tudja, várhatóan jövő kedden, azaz szeptember 6-án ülnek tárgyalóasztalhoz a felek.

A Magyar Idők arról számol be, hogy a dél-budai szuperkórház helyéről is tárgyalhat a közeljövőben a kormány stratégiai kabinetje. A lap szerint továbbra is napirenden van a Szent Imre Kórház bővítése is. A kabinet a jövőben észak-budai nagy kórház lehetőségeit, helyszíneit is számba veszi.

A Népszabadság arról ír, hogy csaknem 20 olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el az ügyészi indítványra a bíróság, amelyeken egy holokauszttagadó könyvet lehet megrendelni. Az ügyészség szerint a könyv egyértelműen tagadja a nemzetiszocialista rendszerek által elkövetett népirtást, illetve emberiség elleni cselekmény tényét, ami Magyarországon bűncselekmény.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy egyre többet költenek a cégek informatikai rendszereik védelmére, a felívelő piac azonban hiába adna kitörései lehetőséget a magyar szakembereknek. A világ egyik piacvezető kiberbiztonsági csapatát irányító cége Magyarországon az oktatási rendszer gyengeségei miatt utánpótlási nehézségekkel küzd. Hasonló tapasztalatai vannak a Budapesti Műszaki Egyetem kiberbiztonsági szakfelelősének is, az egyetemen kutató hackercsapat világszínvonalú, az új generáció képzése kreativitást igényel.

A Magyar Idők szerint évente több mint tízezer eltűnést jelentenek Magyarországon a rendőrségnek. A keresettek nagy többsége 18 év alatti korosztályhoz tartozik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalkorúak többségét egy hónapon belül megtalálják. Nagy részük nevelő- vagy lakásotthonból szökik el szerelméhez, családjához.

A Portfolio arról ír, hogy 2004 óta nem volt olyan alacsony a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének olajexportból származó bevétele, mint tavaly. Sajnos a kilátások sem jók, idén a kartell összesített bevétele tovább csökkenhet. Nem véletlen, hogy a szervezet nem elégedett a jelenlegi helyzettel, szeptember végén Algériában rendkívüli ülést tartanak, ahol megint megpróbálhatnak tárgyalni a termelésbefagyasztásról.

A napi.hu cikke szerint felemás eredményt hoztak az utakon a szupertraffipaxok. A KSH adatai szerint ugyanis több mint 5500 ember sérült meg, vagy vesztette életét az utakon az idei második negyedévben, amely 0,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cikk ugyanakkor kitér arra is, hogy az elmúlt időszakban az forgalomban lévő autók és az eladott üzemanyag mennyisége is nőtt, vagyis több volt a közlekedő.

A Pénzcentrum szerint vásárláskor nemcsak a megfelelő áruház kiválasztására érdemes figyelni, hanem arra is, hogy a boltok polcai eleve úgy vannak berendezve, hogy minél több pénzt hagyjunk a kasszáknál. A marketingesek ugyanis számos apró trükkel veszik rá a vásárlókat a plusz termékek megvásárlására és sokszor csak a boltból hazaérve döbbenünk rá, hogy olyan árukat is megvettünk, amire igazából semmi szükségünk sincs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×