eur:
394.1
usd:
369.5
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Patkányok a Deák téren

Patkányok a Deák téren

A belvárosban, a Deák Ferenc tér és az Erzsébet tér környékéről érkezett bejelentés, hogy a felszínen patkányokat láttak - mondta Papp György, a patkányirtást végző Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

A napokban a Deák tér és az Erzsébet téren láttak patkányokat a felszínen.

„A vándorpatkány a csatornában, a földlyukakban, illetve a pincében érzi jól magát, és itt szeret élni, ezért ezekre a helyekre helyezzük ki az irtószert” - közölte Papp György.

Elmondta, hogy mivel véralvadásgátlót tartalmazó irtószert helyeznek ki, elképzelhető, hogy miután a patkányok elfogyasztották azt, láthatóvá válnak a felszínen, amíg 3-5 nap alatt el nem pusztulnak.

„Ha valaki patkánnyal találkozik, vagy patkányra utaló nyomokat talál, és jelzi azt, akkor megvizsgáljuk a helyszínt. Ha ott valóban vannak patkányok, akkor megtesszük a megfelelő intézkedéseket, és irtószert helyezünk ki” - tudatta a Bábolna Bio ügyvezető igazgatója.

„Időnként előfordul, hogy egyes helyeken esetleg megjelennek a patkányok - ezt mi is tapasztaljuk. Valójában évekig, évtizedekig nem is találkozott patkánnyal a főváros lakossága. Az, hogy most néhányszor felbukkantak, picit pánikhangulatot kelthetett”

- fogalmazott Papp György.

„Mindenki tehet azért, hogy a patkányok ne szaporodjanak el. Hiszen mi adjuk nekik azt az életteret – akár a szemeteléssel, vagy a nem megfelelő renddel. A patkányok ha életteret találnak, és ott jól érzik magukat, akkor ott megtelepednek, és szaporodnak. Tehát ha a saját portánkon rendet rakunk, és megfelelő módon kezeljük a hulladékot és más anyagokat, akkor mi is teszünk azért, hogy minél kevesebb patkánnyal találkozzunk” - hívta fel a figyelmet a patkányirtást végző társaság ügyvezető igazgatója.

Elmondta, hogy a főváros 525 négyzetkilométerét évek és évtizedek óta kezelik.

„A munka több részből áll. Az egyik a megelőző patkányirtás, ahol folyamatos méregmezőt tartunk fent különböző objektumokban – például piacokon, vásárcsarnokokban. A másik rész a felderítő munka, amikor a csatornarendszer tisztító aknáit, valamint a szabad víznyelőket kezeljük, és ide a nedvességnek ellenálló irtószert helyezünk ki. A munka harmadik része pedig akkor van, amikor valaki patkányt lát Budapest közigazgatási területén, ezt jelzi nekünk, mi pedig kezeljük ezt a helyzetet” - ismertette a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×