eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kiheverték a vasárnapi boltzárat az üzletláncok - lapszemle

A rendszerváltozás óta nem jutott ilyen kevés gyermek egy óvodai pedagógusra, azonban a leszakadó régiókban az országos átlag másfélszeresét is elérheti az egy szakemberre jutó gyermekek száma - olvasható a Népszabadságban. Elrendelték a karcagi Kun-Mediátor Kft. felszámolását - tudta meg a Magyar Nemzet.

A rendszerváltozás óta nem jutott ilyen kevés gyermek egy óvodai pedagógusra, azonban a leszakadó régiókban az országos átlag másfélszeresét is elérheti az egy szakemberre jutó gyermekek száma - olvasható a Népszabadságban. A napilap ugyanakkor azt írja. idén 3145-en jelentkeztek első helyen óvodapedagógusnak, ezzel 2016-ban ez volt a második legnépszerűbb szak a gazdálkodás és menedzsment mögött.

Kiheverték a vasárnapi boltzárat a nagyobb üzletláncok, a Sparnál a forgalom már nagyon közel van a törvény bevezetése előtti időszakéhoz, más láncoknál is hasonló folyamatokról számoltak be - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint az egyik legnagyobb vitát továbbra is a vasárnapi pótlék kérdése és a plusz pihenőnapok ügye jelenti, ezekről legkorábban az ősszel tárgyalhat a kormány az érdekvédelmi szervezetekkel.

Tavaly 882-en, idén június végéig 344- en jelentkeztek önkéntes tartalékos katonának – válaszolta a Magyar Idők megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya. A legtöbben Pest megyéből, azon belül is a fővárosból jelentkeztek. Jelenleg körülbelül 5500 önkéntes tartalékosa van a Magyar Honvédségnek, a tárca szerint biztosított az önkéntes haderő utánpótlása.

Elrendelték a karcagi Kun-Mediátor Kft. felszámolását - tudta meg a Magyar Nemzet a károsultak egy részét képviselő ügyvédtől. A cikk szerint valószínűleg csak a dolgozói bérek kifizetésére lesz fedezet. A Kun-Mediátor Kft. vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint 10 milliárd forintra - egyes becslések szerint 20 milliárd forintra - piramisjátékra hasonlító módszerrel.

Tulajdonost váltott az egyik legnagyobb fővárosi taxis fuvarszervező társaság – tudta meg a Népszabadság. 650 autós flottát tervező BT mögött álló csoport egyik tagja a reptéri Zóna Taxiról ismertté vált Veres István. Tíz évvel ezelőtt Veres cége nyerte meg a budapesti repülőtér kizárólagosságot biztosító tenderét, aztán a Zóna Taxit – máig vitatott körülmények között – szerződésszegésre hivatkozva kitették a reptérről. Az ügyben máig tarta a büntetőeljárás, melyben Veres István is érintett. Ebben azzal vádolják a Budapest Airport két munkatársát, hogy ellenszolgáltatás fejében segítették hozzá a céget a tender megnyeréséhez.

Az ősztől várható béremelés lassíthatja az egészségügyben dolgozók elvándorlását a Magyar Idők szerint. A lap az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ legfrissebb adataira hivatkozva írja, hogy idén az első fél évben 419 orvos, 259 szakdolgozó, 108 fogorvos és 23 gyógyszerész kérte ki a külföldi munkavégzéshez szükséges igazolást. A lap szerint az elvándorlás üteme lassult az elmúlt években.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×