eur:
393.32
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Tilos felmászni a Szabadság hídra

Tilos felmászni a Szabadság hídra

Figyelemfelhívó táblákat helyezett ki a Budapest Közút Zrt. a fővárosi önkormányzat kérésére a Szabadság hídra, mert az utóbbi napokban többen felmásztak a hídelemekre, holott ez élet-, és balesetveszélyes.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának közterület-felügyelői – lakossági bejelentés alapján, járőrözés során, és a térfigyelő kamerák adatain keresztül is – észlelték azt a problémát, hogy a híd lezárása óta többen felmásztak a különböző hídelemekre – reagált a Fővárosi Önkormányzat megkeresésünkre.

Írásos tájékoztatásukban kiemelték: élet-, és balesetveszélyes, éppen ezért tilos a híd tartópilléreit összekötő hídelemekre, műtárgyakra, hídtartozékokra felmászni, ezt ugyanakkor az utóbbi napokban több magyar és külföldi állampolgár is megtette. Éppen ezért a híd fenntartásáért felelős Budapest Közút Zrt. a híd több pontjára angol és magyar nyelvű figyelemfelhívó és a veszélyre figyelmeztető táblákat helyezett ki.

Tilos felmászni a Szabadság hídra

A Főváros azt is közölte, a közterület-felügyelő azonnal felszólítja azt, aki a figyelmeztetés ellenére mégis felmászik a hídelemekre. A felszólítást a Budapest Közút hídmestere is megteheti, ő ugyanakkor nem hatósági személy, ezért ha valaki nem tesz eleget a kérésének, akkor a hídmester értesítheti a rendőrséget.

A Főváros azt is kiemeli, hogy a járműforgalom elől lezárt Szabadság híd hídszerkezetének teljes lezárása a műemléki védettség miatt nem oldható meg teljes mértékben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×