INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

hírek

inforádió

belföld

szabadság híd

bkk közút

Tilos felmászni a Szabadság hídra

Tilos felmászni a Szabadság hídra

Infostart

Figyelemfelhívó táblákat helyezett ki a Budapest Közút Zrt. a fővárosi önkormányzat kérésére a Szabadság hídra, mert az utóbbi napokban többen felmásztak a hídelemekre, holott ez élet-, és balesetveszélyes.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának közterület-felügyelői – lakossági bejelentés alapján, járőrözés során, és a térfigyelő kamerák adatain keresztül is – észlelték azt a problémát, hogy a híd lezárása óta többen felmásztak a különböző hídelemekre – reagált a Fővárosi Önkormányzat megkeresésünkre.

Írásos tájékoztatásukban kiemelték: élet-, és balesetveszélyes, éppen ezért tilos a híd tartópilléreit összekötő hídelemekre, műtárgyakra, hídtartozékokra felmászni, ezt ugyanakkor az utóbbi napokban több magyar és külföldi állampolgár is megtette. Éppen ezért a híd fenntartásáért felelős Budapest Közút Zrt. a híd több pontjára angol és magyar nyelvű figyelemfelhívó és a veszélyre figyelmeztető táblákat helyezett ki.

Tilos felmászni a Szabadság hídra

A Főváros azt is közölte, a közterület-felügyelő azonnal felszólítja azt, aki a figyelmeztetés ellenére mégis felmászik a hídelemekre. A felszólítást a Budapest Közút hídmestere is megteheti, ő ugyanakkor nem hatósági személy, ezért ha valaki nem tesz eleget a kérésének, akkor a hídmester értesítheti a rendőrséget.

A Főváros azt is kiemeli, hogy a járműforgalom elől lezárt Szabadság híd hídszerkezetének teljes lezárása a műemléki védettség miatt nem oldható meg teljes mértékben.

Kapcsolódó hang

Tilos felmászni a Szabadság hídra
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018