eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma

Életveszélyes a gödöllői városháza épülete

Életveszélyessé vált, ezért felújítás helyett lebontják Gödöllőn a tavaly még az önkormányzatnak és a járási hivatalnak is helyet adó városháza főtéri épületét - tájékoztatta a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.

Péterfi Csaba korábban azt közölte, hogy a tervbe vett rekonstrukció miatt, annak befejezéséig a több mint ezer négyzetméteres ingatlanból 2015 október végén valamennyi hivatal kiköltözött, átmenetileg öt helyen fogadják az ügyfeleket. Mostanra kiderült, hogy a felújítás körülbelül 1,5 milliárd forintba kerülne, mert az épület statikailag is meggyengült, életveszélyessé vált - jelezte a kommunikációs igazgató.

Hozzátette, mivel a kormányhivatal nem kíván hozzájárulni a költségekhez, az önkormányzat pedig nem képes azokat egyedül fedezni, a kritikus állapotú épület lebontása mellett döntöttek. A főtéren felszabaduló terület a helyi lakosság többségi véleménye szerint a főtér parkját gyarapíthatná, illetve játszótér épülhetne ott, de egy területhasznosítási pályázatot is kiírtak. Ennek eredményhirdetése szeptemberben várható.

A régi városháza épületének bontása ősszel, legkésőbb tavasszal kezdődhet meg. Az önkormányzat központi irodái a tervek szerint a jelenleg is használt, a korábbihoz képest szűkösebb helyen, a városi múzeum melletti régi banképületben maradnának. Az ingatlant hamarosan bővítik, illetve felújítják, a munkálatokra mintegy hatszázmillió forintot szánnak - közölte Péterfi Csaba.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×