eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ez okozza a torlódást a sztrádákon

Több személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is történt a hétvégén, egy halálos kimenetelű ütközés is volt a követési távolság be nem tartása miatt - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság autópálya-felügyeleti és balesetmegelőzési osztályának vezetője. Kiss Csaba hozzátette: a vendégmunkások közlekedése miatt nagyobb forgalom várható az autópályákon a következő napokban, ezért fokozott figyelmet kérnek az autósoktól.

A hétvégén egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt – mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság autópálya-felügyeleti és balesetmegelőzési osztályának vezetője. Kiss Csaba hozzátette, ez az arány kedvezőbb az átlagosnál, különösen, hogy nyár van. Mint elmondta, az átlagnál azonban több könnyű sérüléssel járó baleset volt. A súlyos sérültek száma 37.

„A halálos baleset az M7-es autópályán történt, a figyelmetlen vezetés, a követési távolság be nem tartása okozta” - jegyezte meg Kiss Csaba.

Az Országos Rendőr-főkapitányság autópálya-felügyeleti és balesetmegelőzési osztályának vezetője kiemelte, megkezdődött a nyugati vendégmunkások hazautazása, a következő hetekben emiatt szinte valamennyi autópályán forgalomnövekedésre kell számítani. Minden napszakban, még éjszaka is sok külföldi rendszámú autó közlekedik, akár mindhárom sáv is folyamatosan tele lehet – mondta Kiss Csaba.

Az osztályvezető azt tanácsolja: „fokozottan figyeljük a forgalom ritmusát. Sokszor lehet látni, hogy minimális sebességkülönbséggel előzik meg az előttük haladó járművet, ezért jóval hosszabb ideig tart és fel is tud torlódni mögötte a forgalom. Egy-egy kisebb, hirtelen fékezés koccanáshoz is vezethet. Készüljünk fel a torlódásra, érdemes teletankkal elindulni, még akkor is, ha csak Budapestről a Balatonra megyünk, étel-ital is legyen nálunk. Akit megvisel a nagy meleg, egyedül lehetőleg ne induljon útnak, hosszabb útra orvosi ellenőrzés után vállalkozzon.”

A rendőrség fokozott jelenléttel segíti a megnövekedett forgalmat, torlódás, baleset esetén igyekszik minél hamarabb újra lehetővé tenni a közlekedés folyamatosságát – mondta Kiss Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×