eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

Vannak még gondok a kalandparkokban

Kevesebb a szabálytalanság a kalandparkokban, de az üzemeltetők továbbra sem fordítanak kellő figyelmet az alapvető követelmények betartására.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a csillebérci kalandparkban júniusban történt baleset után rendelt el először rendkívüli ellenőrzést a létesítményekben. Akkor a 82 kalandparkból 46-nál találtak valamilyen problémát a szakemberek.

A júliusban ismét elvégzett ellenőrzés alapján, a legtöbb helyen megszűntek a hiányosságok, de 23 helyszínen 41 berendezés továbbra sem felelt meg az üzemeltetésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár szerint a kalandparkok folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×