eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kezdődik a totális felújítás a XI. kerület egyik legfontosabb útvonalán

Elkezdődik Budapesten a XI. kerületi Bocskai út felújítása.

A XI. kerületi Bocskai út Karolina út és a Fehérvári út közti szakaszának várhatóan fél éven át tartó felújítása 2016. július 30-án kezdődik. A munkálatok során több mint egy kilométernyi útszakasz újul meg. Megújulnak a forgalmi sávok, valamint az út mindkét oldalán a parkolófelületek, a buszsávok és a járdák is. A munkákkal járó forgalomkorlátozásokról folyamatos tájékoztatást fognak kapni a közlekedők.

A Nagyszőlős utca és a Fehérvári út között végig, mindkét oldalon, a két-két forgalmi sáv mellett közös busz- és kerékpársávot alakítanak ki, valamint a Karolina út és a Nagyszőlős utca között a bal pályán egy 1,25 méter széles kerékpársáv is épül a Karolina út irányába. A felújítás során rendezik a parkolófelületeket, melynek során a járdákon ferde, vagy párhuzamos parkolókat jelölnek ki úgy, hogy a járdafelület szélessége 2,5 méter legyen.

A zöldfelületek rendezése során több mint száz díszfát és több mint ezer cserjét ültetnek, valamint az útfelújítással érintett zöldfelületeken, összesen 12100 négyzetméteren tereprendezési, humuszolási és füvesítési feladatokat is elvégeznek.

A felújítás végeztével a Bocskai út–Zsombolyai utca csomópontban lehetőség lesz balra kanyarodni a Zsombolyai utcába a Bocskai út városhatár felőli torkolatából, az újonnan kialakított balra kanyarodó sávon. Valamint a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a jelenlegi Bocskai utat keresztező gyalogátkelőhelyet áthelyezik a csomópont keleti oldalára. Az útfelújítás ideje alatt a területen vízvezeték rekonstrukciós munkákat is végeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×