eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az orvosok a legbetegebbek - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy sokan nem kérik vissza a túlfizetéseiket az adóhivataltól. A Magyar Nemzet szerint nem működnek a kamionok rakományának sugárzását mérő kapuk a magyar-szerb határon.

A Magyar Idők arról ír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal március végén 1160 milliárd forintos túlfizetést tartott nyilván, sokan az idő múlásával sem kérik vissza a feleslegesen lerótt összeget, ami öt év után végleg az államkincstárnál marad. Az összeg legnagyobb része, 1050 milliárd forint a Magyarországon működő cégekhez kötődik, az állampolgárok 110 milliárd forinttal fizettek be nagyobb tételt az aktuális kötelezettségüknél.

A Népszabadságban arról lehet olvasni, hogy a mostanáig rendelkezésre álló fél milliárd forintos keret kétszeresét igényelték az állami hűtőgépcsere-pályázatban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közölt adatokból kiderül, hogy eddig 30 ezer pályázatot regisztráltak, az állampolgárok átlagosan 34300 forintot igényeltek.

Legalább két sugárzásmérő kapu nem működik a magyar-szerb határon, amelyeknek az lenne a feladatuk, hogy mérjék a kamionok rakományának radioaktivitását – írja a Magyar Nemzet. Azt egyelőre nem tudni, hogy mely határátkelőkön van üzemen kívül a berendezés. A lap kiemelte, hogy tavaly az Országos Rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálatvezetője elismerte: a tompai határátkelőn lévő kapuk műszaki okok miatt több mint egy éve üzemen kívül vannak.

A Népszabadság arról ír, hogy az orvosok korábban halnak és a betegebbek, mint az egyéb foglakozást űzők. A lap kiemeli, hogy az orvosok munkája jelentős stresszel jár, és többségük önpusztító életet él.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy rendőrök, a titkosszolgálat emberei és egyéb, biztonságért felelős szakemberek vigyáznak a krakkói Katolikus Világifjúsági Találkozó magyar résztvevőire. Szakértők szerint jelenleg Európában a terrorveszély kockázata ezen az eseményen a legnagyobb. A katolikus összejövetelre több ezer magyar is elutazott, hogy személyesen hallgassák meg Ferenc pápát.

A Magyra Nemzet úgy tudja, hogy egyre kevesebb menedékkérő van az országban, a legfrissebb adatok szerint összesen 1300 menekült tartózkodik Magyarországon. A lap szerint 600 migráns van nyitott táborokban, 700 pedig őrzött befogadóállomásokon jelenleg Magyarországon.

A Portfolio szerint egyelőre csak becslések vannak Nagy Britanniában az Európai Unióból való kilépés pontos gazdasági hatásokról, de szakértők szerint valószínűleg egy enyhébb recesszió, stagnálás várható a szigetország következő negyedévében, a következő három negyedévben egyaránt 0,1 százalékkal csökkenhet a gazdasági teljesítmény.

A Napi.hu arról közöl cikket, hogy a belügyminiszter döntése értelmében mától engedély nélkül szerelhető fel megkülönböztető jelzés az útdíj ellenőrök és a közlekedési hatóság gépjárműveire. A közlekedési hatóság a meghatározott engedély és okmány meglétét ellenőrzi a belföldi és nemzetközi közúti közlekedési szolgáltatóknál, míg az útdíj ellenőrök az útdíjköteles útszakaszok használatáért fizetendő, a megtett úttal arányos díj megfizetését kontrollálják.

A Pénzcentrum összeállításában arról lehet olvasni, hogy már nem csak a nagycsaládosok és a tartós beteg gyermekek ehetnek ingyen, de azok a családok is, akiknél az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 95 960 forintot. Idén 72 milliárd forintot fordított az állam szociális gyermekétkeztetésre, jövőre ez a összeg még tovább fog emelkedni: 74 milliárdos lesz a keret.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×