eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ilyen lesz Budapest új egészségügyi ellátórendszere

Várhatóan már az augusztusi kormányülésen napirendre kerül a Semmelweis Egyetem javaslata, amely a saját fejlesztések mellett a most készülő új budapesti egészségügyi ellátórendszer létrehozását alapozhatja meg. Erről az intézmény rektorhelyettese beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Merkely Béla a többi között a betegellátás integrációját, a kapacitásnövekedést és az infrastruktúra-fejlesztést emelte ki.

Hozzátette: Budán és Pesten fel kell számolni az ellátásbeli egyenlőtlenségeket, a gyermekellátás területén is. Emellett a hallgatói létszám növelését is szükségesnek tartja a Semmelweis Egyetemen, szerinte a jelenleginél kétszer több hallgató oktatására van még lehetőség.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a felmérések alapján 2020-ra Európában 1 millió üres orvos állás lesz. Hozzátette: a Semmelweis Egyetem jelenleg a legnagyobb betegellátó, az összes magyarországi kapacitás 6,1 százalékát adja.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×