eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a PM

Szabó Tímea, a PM társelnöke kezdeményezi, hogy hívják össze a parlament rendkívüli ülését és azon semmisítsék meg a városligeti beruházást lehetővé tévő Liget-törvényt.

A független országgyűlési képviselő egy csütörtöki, a Városligetben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy miután a rendkívüli ülés összehívását a képviselők egyötödének aláírásával lehet kezdeményezni, ezért az ellenzéki pártok segítségét kéri az ügyben.

A politikus szerint "minden baj forrása" a 2013-ban elfogadott Liget-törvény, amelyik lehetővé teszi, hogy "korlátlanul lepusztítsanak zöld területeket és betonépületeket húzzanak fel" a helyükön. A jogszabály ellentétes a jogalkotási és az önkormányzati törvényekkel, mert egyfelől nem illeszkedik a magyar jogrendbe másfelől pedig "kicsavarta" a főváros kezéből a döntés jogát - mondta.

A társelnök kezdeményezni fogja a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosítását is, hogy a zöldberuházások kikerüljenek a kiemelt beruházások köréből.

A sajtótájékoztatón a párt másik társelnöke, Karácsony Gergely arról beszélt, hogy álláspontjuk szerint jogszerűtlen volt az a birtokvédelmi eljárás, amelyik alapján a rendőrség szerdán felszámolta a Ligetvédők csoport táborát. A civileket ezért jogellenesen akadályozták alapvető állampolgári jogaik gyakorlásában - tette hozzá a politikus.

A zuglói polgármester véleménye szerint a "ligeti csatában" a civilek nemcsak a fákat, hanem a főváros levegőjét, a jogállamot és az adófizetők pénzét védik.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×