eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Magyarország érdeke, hogy rendezze az Ausztriához fűződő kapcsolatot"

Lázár János szerint Magyarország az Ausztriához fűződő kapcsolatok rendezésében, elmélyítésében érdekelt. a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, Magyarországnak a biztonság a legfontosabb, ennek rovására semmilyen kompromisszum nem képzelhető el.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: folyamatosan konzultálnak az osztrák rendészeti szervekkel, és Magyarország semmi olyat nem tesz, amely akadályozná a magyar-osztrák együttműködést.

Magyarország igyekszik Ausztriával közösen megoldást találni a nehézségekre - jelentette ki.

Lázár János kiemelte: ellenőrzés nélkül nem jöhet senki, csak olyan, akit Magyarország beenged a határon és hozzájárul a tartózkodásához. Meg kell védeni a jogunkat, hogy eldönthessük, kit engedünk be, meg kell védeni a határokat, ezért volt szükség az erre vonatkozó jogszabályok átalakítására - magyarázta.

Hangsúlyozta: méltánytalan európai politikusok és nemzetközi szervezetek részéről Magyarországot vádolni, szolidaritást számon kérni rajta. Mi lenne az igazi szolidaritás, ha nem az, hogy Magyarország - nagyrészt saját forrásból - védi Európa határait, és megpróbálja feltartóztatni azokat, akik kontroll és papírok nélkül akarnak idejönni? - tette fel a kérdést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×