eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jelszavaink valának - De már biztonságos a BSI rendszere

Biztonságos a Budapest Sportiroda regisztrációs rendszere, a szükséges fejlesztések megtörténtek - mondta az InfoRádiónak a társaság ügyvezető igazgatója.

„Februárban egy hat éve zseniálisan működő rendszerről kiderült, hogy a fejlesztő valamilyen rést hagyott benne. Bezártuk a rendszerünket, egy hétig nem működött, befoltoztuk, mind a kilencvenezer felhasználót értesítettük, jelszócserét kértünk mindenkitől, az újranyitás, február 15-e, óta csak így lehet használni a rendszert. Mint minden ilyen adatlopásnál, ezek az adatok keringenek az interneten, bárhol, bármikor, bármilyen formában előkerülhetnek. Ez történt, a listát felkapta a média, most következik egy nemzeti vizsgálat, kiderül, hibáztunk-e, illetve ki hibázott és mekkorát. A lényeg, hogy február 15-e óta teljes biztonsággal használható az oldalunk” - jelentette ki Kocsis Árpád.

A Budapest Sportiroda ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: „nem lehet tagadni, hogy hiba történt. Az eset megmutatta, hogy nagyon fontos, hogy jobban odafigyeljünk a jelszavaink védelmére. Régen az én jelszavaim sem voltak biztonságosak, mindenhol a gyenge jelszavamat használtam. A kilencvenezer emberből volt tizenötezer ember, akinek a Gmail-es jelszava ugyanaz volt, mint a Futanet-es, és ezt a robotok összehozták. Nagy tanulási lehetőség volt ez, a Futanet feltörésével legfeljebb benevezni lehet vagy a maratonfutás eredményét tudhatták meg az illetéktelenek, ott igazán kár nem érheti az embert, de a levelezőben igen.”

„Elnézést kértünk minden fórumon és e-mailben is mindenkitől, nagyon sajnáljuk, meg nem történtté azonban nem tudjuk tenni, de legalább mi és mindenki más is tanulhat belőle” - mondta Kocsis Árpád.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×