eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Így védik a határt a magyar rendőrök

Így védik a határt a magyar rendőrök

Tábori körülmények között védik a déli határt a magyar rendőrök. A 174 kilométeres szerb határszakaszon 15 sátor és 30 mobilillemhely segíti a szolgálatban lévő állomány kényelmét, azonban további sátrak és esőbeállók telepítése is folyamatban van – mondta az InfoRádiónak Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának szóvivője.

„A déli határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök munkájához szükséges alapfeltételeket a rendőrség biztosítja. Mivel az államhatár őrzése a rendőrség alapfeladata, ezért a határterület terepviszonyai, az időjárási viszontagságok nem akadályozhatják a rendőröket a feladatuk ellátásában” - közölte Csiszér-Kovács Viktória.

Hozzátette: a határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök ruházata, felszerelése megfelelő védelmet nyújt a nem extrém időjárási körülmények között.

„Valamennyi rendőrkollégám rendelkezik gumicsizmával és korlátozott vízállóságú esővédő ruházattal. Az időjárás szélsőségeitől való védelem érdekében a Magyar Honvédség és a Katasztrófavédelem készleteiből a legfontosabb csomópontokon többségében fűthető katonai sátrak állnak, az emberi szükségletek elvégzéséhez pedig harminc mobil illemhelyet helyeztünk ki. Folyamatosan állítunk fel további sátrakat és kulturált kialakítású esőbeállókat ezen a 174,4 kilométer hosszú határszakaszon” - részletezte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának szóvivője.

Csiszér-Kovács Viktória hangsúlyozta: „A rendőröket a szállásról nem platós teherautón szállítják a határra – mint ahogy erre korábban egy médiatartalom-szolgáltató kitért – ezt egyértelműen és határozottan cáfoljuk, hanem a szálláshelyük a szolgálati helyük közelében található, az utaztatásuk kulturált és rövid időt vesz igénybe.”

Azt is elmondta, hogy a kivezényelt rendőröket felújított rendőrségi épületekben és szálláshelyeken laknak.

Így védik a határt a magyar rendőrök

Az étkezéssel kapcsolatban elmondta, hogy napi háromszori emelt kalóriatartalmú ételt kapnak, amely naponta legalább egy meleg ételt tartalmaz, továbbá védőitalt, gyümölcsöt, és éjszakai pótlékellátásban is részesülnek.

„Az étrend összeállításakor az ételek megfelelő változatosságán túl a figyelem kiterjed például az ünnepekre is, húsvétkor a felszolgált menük az alkalomnak megfelelőek voltak” - tette hozzá.

„A Készenléti Rendőrség állománya vezényléses szolgálati időrendszerben védi az államhatárt: 12 óra szolgálat teljesítését 24 óra pihenőidő követi. Ez az időtartam – az esetenként előforduló túlszolgálattal is – elegendő a rendőrök pihenésére. A szolgálati időrendszer biztosítja, hogy a lakhelyétől távol feladatot teljesítő rendőr heti pihenőidejének összevonásával egyhuzamban több időt tölthessen a családjával” - fogalmazott az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×