INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

hajléktalanszálló

fővárosi közgyűlés

józsef nádor

Megszűnik a József nádor téri hajléktalanszálló

InfoRádió / MTI

Megszűnik a V. kerületi, József nádor téri, 64 személyes női átmeneti hajléktalanszálló, a Fővárosi Közgyűlés ugyanis szerdán úgy döntött, hogy felmondja az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződést.

A testület által elfogadott előterjesztés szerint augusztus 31-ével mondják fel a 2000. január 10-én létrejött, határozatlan idejű, a hajléktalanszállóként működő helyiségcsoport használatára vonatkozó szerződést. A szálló lakóinak elhelyezéséről a szociális szakma úgy foglalt állást, hogy a IX. kerületben, a Gyáli út 33-35. szám alatti munkásszálló egyik emeletén egy 64 személyes átmeneti szállás alakítható ki.

Az előterjesztő Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes közölte: számos panasz érkezett a szálló elhelyezkedés miatt. Nem ideális, hogy a belváros szívében, egy bérházban működik egy nem túl jó állapotban lévő hajléktalanszálló - mondta.

Ellenzéki képviselők az egyeztetés hiányát kifogásolták.

Horváth Csaba (MSZP) azt nehezményezte, hogy az érintett egyesületnek a sajtóból kellett értesülnie arról, hogy fel akarják mondani az ingatlanhasználati szerződést. Kezdeményezte, hogy vegyék le a napirendről a javaslatot és kezdődjenek egyezetések az érintettel.

Gy. Németh Erzsébet (DK) szerint nem szól másról a történet, mint hogy valaki szállodát akar építeni a környéken.

Csárdi Antal (LMP) sokkal hatékonyabban lehetne a célokat elérni, ha partnerként tekintenének "az utca emberére" is.

Tarlós István főpolgármester kiemelte, hogy a hajléktalan-szálláshelyek száma 2010 óta növekedett. Hangulatkeltésnek nevezte, hogy a szállodaépítést az ügybe keverik, ahhoz - mondta - a fővárosi önkormányzatnak nincs köze. Közölte: ha elkészül az új szállás, akkor a lakók képviselőit meghallgatják, hogy az új létesítmény jobb-e mint a József nádor téri.

A javaslatot a testület 19 igennel, 6 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018