eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egyre több a térfigyelő kamera a Hegyvidéken

Idén újabb térfigyelő kamerákkal bővül a 12. kerületi kamerarendszer. A Hegyvidék Önkormányzata évente 50 millió forintot fordít a hálózat bővítésére. Váczi János alpolgármester az InfoRádióban azt mondta: a kamerarendszernek köszönhetően jelentősen javult a kerület közbiztonsága.

"A hegyvidéki térfigyelőrendszert 2013-ban kezdtük el kiépíteni. Elég sok közbiztonsági probléma volt a Városmajorban, az önkormányzat úgy döntött, hogy nem bekeríti a területet, hanem tizenkét térfigyelő kamerát helyez el. Ennek köszönhetően jelentősen javult a park közbiztonsága. 2014-ben eljutottunk a Szent Orbán térig, illetve a Csörsz utcáig, úgy, hogy két nyomvonalon, a Böszörményi és a Németvölgyi úton helyeztünk el kamerákat. Tavaly pedig a Szilágyi Erzsébet fasorban, a Városmajor és a Ráth György utcában szereltünk fel ilyen berendezéseket, és fel tudtunk jutni a Farkasréti temető parkolójáig, ahol szintén sok volt a gépkocsifeltörés és -lopás. 2016-ban a tervek szerint egészen Zugligetig, Virányosig szeretnénk kiépíteni a rendszert" - mondta el Váczi János.

A 12. kerületi alpolgármester fontosnak tartotta kiemelni, hogy "a jogszabályok értelmében a térfigyelő kamerák képeit a rendőrök vagy a közterület-felügyelők, rendészek nézhetik, a Kiss János altábornagy utcában, a Hegyvidéki Rendészet központjában létrehoztunk egy kameraközpontot, ahol a beérkező képeket figyelik az ott dolgozó kollégák. Emellett cirkál egy olyan gépkocsi is a 12. kerületben, ami elől-hátul térfigyelő kamerával van ellátva, az innen beérkező képeket is rögzítjük."

"A kamerarendszer bővítésére éves szinten 50 millió forintot hagy jóvá a képviselő-testület. Nagyon kedvezőek a visszajelzések, a lakosság támogatja a kamerák kihelyezését, a szakemberek is hasznosnak tartják, bűnüldözési és bűnmegelőzési szempontból nagyban segíti a munkájukat - tette hozzá Váczi János.

Hanganyag: Sipos Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×