eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bródyt megihlették a bakelitlemezek

"Ráadás" címmel öt évvel az "Illés szekerén" című utolsó nagylemeze után új albummal jelentkezett 70. születésnapja évében Bródy János. Az új lemezről, amely CD-n és az április 9-i Arénakoncert alkalmából az utolsó öt albummal együtt díszdobozos bakelitváltozatban is megjelenik, a Kossuth-díjas énekes-gitáros-dalszerző beszélt az InfoRádiónak.

"A Ráadás ötletét az Illés szekerén című lemez sikere és fogadtatása eredményezte. A menedzserem azt találta ki, hogy az Illés szekerén a 70. szülinapom alkalmából jelenjen meg bakeliten. Ez jó ötletnek tűnt, hiszen én mégiscsak a bakelitlemezekhez, a mikrobarázdás nagylemezek korszakához tartozónak érzem magam" - mondta Bródy János.

Hozzátette: kiderült, hogy az Illés szekerén 60 perces időtartamát 40 percre lerövidíteni nem könnyű, így arra gondoltak, dupla lemezen jelentetik meg, akkor viszont marad 20 perc.

"Közben írtam egy-két dalt, amit ráadásnak szántam felvenni a dupla korongra. De az a lehetőség, hogy dalokat írhatok bakelitlemezre, valamilyen formában inspirált és felszabadította a kreatív energiáimat. Így születtek meg az új dalok és néhány régi gondolatomat is befejezhettem, régebbi dalok újraértelmezéseként" - vallotta az énekes.

Az énekes-gitáros dalszerző elmondta, hogy végül arányos, a hagyományos nagylemez-szerkesztési elveinek megfelelő anyag született.

"Egy ilyen bakelitlemez nemcsak önálló dalok sorozata, hanem valamilyen helyzetjelentés, egy gondolat vagy téma körbejárása. Kicsit olyan, mint egy zenei-irodalmi kiselőadás, átmenet a slágeripar és a színház világa között. Én ebben érzem igazán jól magam" - fogalmazott a népszerű énekes.

Bródy János az Arénába tervezett koncertről azt mondta: csak lassan alakult ki, hogy milyen zenei anyaggal lép fel.

"Azzal a zenész társasággal fogok fellépni, amelynek Kirschner Péter a vezetője és hangmérnöke. Így az új lemez dalait is fogom játszani és egy kicsit áthangszerelt, felújított formában azokat a dalokat is eléneklem, amiket tőlem a közönség kötelezően elvár minden koncerten" - mondta Bródy János.

Mint mondta, lesz egy kis szusszanásnyi ideje félidő tájékán, amikor a Virtuózok három tehetséges fiatal tagja fog instrumentálisan bemutatni néhány általa írt dalt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×