INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Eredményes a foglalkoztatás területén a kormányzat Varga szerint - a nap hírei

Infostart / InfoRádió
Kormánytagot akartak kivégezni a múlt hétvégén a TEK álatal elfogott férfiak - közölte a rendészeti államtitkár. Várhatóan a jövő év elején dönt az új budapesti kórházról a kormány.

Eredményesnek tartja a foglalkoztatást segítő kormányzati intézkedéseket a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadó ünnepségén beszélt erről. A Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva a miniszter felhívta a figyelmet: az elmúlt egy évben 115 ezerrel több embernek lett munkája Magyarországon, már 4 millió 266 ezren dolgoznak.

Az év első 9 hónapjában 17 százalékkal bővült az autóipar teljesítménye, termelési értéke pedig 6 ezermilliárd forintot tett ki - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Kecskeméten, egy indiai beruházás alapkőletételén hangsúlyozta: a 31 milliárd forintos projekttel 450 új munkahely létesül.

Nyereséges magyar bankrendszerre számít az idén a tavalyi rekordveszteség után a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő szerint javul a szektor működési környezete, ugyanakkor a kilátások továbbra is rosszak, tekintettel a reálgazdaság lanyha hiteligényére, és például a szűkös kamatrésekre.

Megalakult a Magyar Szanálási Vagyonkezelő, amelynek feladata a szanálás alatt álló intézményekről leválasztott eszközök kezelése. A nemzeti bank tájékoztatása szerint a szanálás a fizetésképtelenség miatt válsághelyzetbe került pénzügyi intézmény vagy csoport közérdekből történő, hatósági kényszerrel megvalósuló szerkezetátalakítása a pénzügyi stabilitás fenntartása és az ügyfelek érdekében.

Kulcsfontosságúnak nevezte a vasárnapi uniós-török csúcstalálkozót a külügyi és külgazdasági miniszter. Szijjártó Péter szerint ez alapvetően befolyásolhatja az Európára zúduló migrációs nyomás mértékét.

Kormánytagot akart kivégezni a múlt hétvégén elfogott, később előzetes letartóztatásba helyezett két férfi - közölte Tasnádi László rendészeti államtitkár. A TEK által végrehajtott hétvégi elfogásról tartott sajtótájékoztatón Pintér Sándor belügyminiszter úgy fogalmazott: alaptalan támadás érte a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársait. Idézte Hajdú János főigazgató nyilatkozatát, amely szerint két különböző esetről van szó és eddig semmi sem bizonyítja az összefüggést közöttük.

Várhatóan a jövő év elején dönt az új budapesti kórházról a kormány, és az építkezés is elkezdődhet még ebben a ciklusban - közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta a legtöbb érv Buda mellett szól. Hozzátette: a minisztérium arra tesz javaslatot a kormánynak, hogy ne épüljön meg a tervezett sportkórház.

Folyamatos a földgázellátás Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem tapasztalt fennakadást az Ukrajna irányából érkező szállításban. A tájékoztatás szerint ha ebből az irányból mégis szünetelne a szolgáltatás, akkor az Ausztria és Szlovákia felől érkező mennyiségből, továbbá a hazai földgáztárolókban elhelyezett készletekből és a hazai termelésből biztosítható az ellátás.

Továbbra sincs megállapodás a jövő évi bérekről a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán. A munkáltatói oldal bruttó 3 százalékos emelést javasolt, a munkavállalói oldal azonban ennek háromszorosát szeretné.

A címlapról ajánljuk