eur:
393.76
usd:
369.65
bux:
65791.3
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A BKV több tucat sofőrt érintő létszámleépítéséről döntött - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy a BKV vezetése teljesítménycsökkenésre hivatkozva több tucat sofőrt érintő létszámleépítéséről döntött. A Magyar Idők szerint mintegy ötezren igényelték szeptember végéig a július 1-jével kibővített családi otthonteremtési kedvezményt.

A Népszabadság arról ír, hogy az Egységes Közlekedési Szakszervezet információi szerint a BKV vezetése a buszbérlések miatt, teljesítménycsökkenésre hivatkozva több tucat sofőrt érintő létszámleépítéséről döntött. Az érdekvédelmi szervezet szerint ugyanakkor a buszbérlés ésszerűtlenül drága, ráadásul a teljesítménycsökkenés miatt a cég pozícióit is rontja.

A Magyar Idők cikke szerint mintegy ötezren igényelték szeptember végéig a július 1-jével kibővített családi otthonteremtési kedvezményt, csaknem ötmilliárd forint értékben. A lap szerint a kormánynak menet közben kellett emelnie a keretet, mivel eredetileg egész évre kalkuláltak négyezer kérelemmel.

A Napi.hu összeállításából kiderül: több száz kilogramm aranynak látszó fémtömbről derült ki, hogy csupán trombitaréz. A kétes eredetű fémtárgyak tulajdonosa két cég. Az ügyben érintett Kézizálog Zrt. és tulajdonosa főleg magánszemélyeket csapott be, ráadásul úgy, hogy tanúsítványokkal is félrevezette ügyfeleit.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kétes ügyletek miatt pert indít a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója. A brókercég tulajdonosi köre, bizonyos alkalmazottai és a hozzájuk kapcsolósó ügyfélkör ugyanis kimentette pénzét a bedőlés előtt.

A Magyar Nemzet írása szerint egyértelmű utalásokat tesz Magyarországra éves jelentésében a román hírszerzés. Kitérnek például arra, hogy "egy ország" erősíteni akarja az ott élő nemzettársak szervezetei feletti ellenőrzést, méghozzá titkosszolgálati eszközökkel.

A Népszabadság arról ír, hogy útépítés közben előkerült Bonyhád XIV. században emelt plébániatemploma, amelyet a törökök 1542-ben felégettek. A régészek lelkesedését mutatja, hogy önkéntes munkával, rekord idő, alig néhány nap alatt kiásták a középkori épület maradványait. A területen még a helyi középiskola diákjai és tanárai is mentették az leleteket. A templomrom érintheti a készülő út nyomvonalát is.

Az Index összeállítása szerint két játéknappal a 2016-os labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők vége előtt mindössze négy válogatott helye biztos a 24 csapatos eseményen. Izland az ötödik kalapból már biztos kijutó, amire még nem volt példa a sportág történetében. A hírportál összeállításából kiderül: szigetországban működik a stadionépítés, az edzőképzés és felnőtt egy sikeres játékos generáció.

A Napi.hu szakértőket kérdezett meg arról: hová érdemes hosszú távra befektetni. A megkérdezettek arra hívták a fel a figyelmet, hogy 20-30 év kevés a pénzügyi tudatosság tanulási folyamatára, ráadásul a rohanó világban csak néhány percet lehet erre a célra fordítani - ami nem elég. A legnagyobb kérdés a szakértők szerint mégis az: hogyan lehet az embereket megszólítani?

A Magyar Idők cikkéből kiderül: jövőre 3,8 milliárd forint uniós támogatás lesz elérhető a rövid élelmiszer-ellátási láncok és a helyi piacok kialakítására, illetve fejlesztésére. A Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a lapnak elmondta: a helyi termelői piacok száma folyamatosan nő, jelenleg 251 működik az országban.

Az Index arról ír, hogy a BP londoni központú olajvállalatnak sikerült peren kívül megállapodnia, így 20,8 millió dolláros, vagyis a magyar GDP 20 százalékának megfelelő, 5.700 milliárd forintnyi kártérítést fizet a Mexikói-öbölbeli platformján 2010-ben bekövetkezett olajömlés miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×