eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kerékpárút épül Hódmezővásárhely és Makó között

Térségi összefogással a következő két-három évben megépül a mintegy 30 kilométeres kerékpárút Maroslelét érintve Hódmezővásárhely és Makó között - jelentették be az érintett Csongrád megyei települések polgármesterei kedden Maroslelén.

Almási István (Fidesz-KDNP), hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, a felmérések szerint az alföldi város 19 ezer háztartásának mindegyikében három-négy bicikli van. A település ezért is az elsők között kezdte el kerékpárút-hálózatának fejlesztését.

Az elmúlt években 66 kilométernyi kerékpárút épült Hódmezővásárhelyen, és elkészült a biciklis összeköttetés több szomszédos település, köztük a legutóbb Székkutas irányába, ahonnan két keréken egészen Békéscsabáig eltekerhetnek a vállalkozó szelleműek - közölte a politikus.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat már korábban elkészítette a Makó irányába vezető kerékpárút terveinek egy részét, most ezek bővítése következik.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) makói polgármester kifejtette, a Maros-parti város gazdaságfejlesztési programjában kiemelt helyen szerepel az idegenforgalom, amelynek egyre fontosabb része a kerékpáros turizmus. Ennek erősítése érdekében készítette el az önkormányzat - széleskörű összefogással - a térség kerékpárostérképét, amelyen a látnivalók mellett a biciklisek számára fontos helyek is szerepelnek.

A tervek között szerepel tájékoztató, információs táblák kihelyezése, a kerékpár-kölcsönzési lehetőségek bővítése és a belterületi bicikliút-hálózat fejlesztése is - tudatta a politikus.

Martonosi György maroslelei független polgármester elmondta, a mintegy kétezer lakosú községben élők sok szolgáltatást vesznek igénybe a két közeli városban, ezért örülnek minden olyan fejlesztésnek, amely "közelebb hozza" Makót és Hódmezővásárhelyt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×