eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hiánypótló tehetséggondozó programot indít a Mathias Corvinus Collegium

Ötödikes diákoknak indít tehetséggondozó programot a Mathias Corvinus Collegium, a programra Pécsen, Szolnokon, Miskolcon és Veszprémben lehet jelentkezni péntekig - közölték a szervezők.

A Fiatal Tehetség Program (FIT) a diákoknak játékos gazdasági, egészségügyi, kommunikációs és természettudományos képzéseket kínál. Az ingyenes, hétvégi programok a gyakorlati angoltudást és a célzatos pályaválasztást is segítik - olvasható a Mathias Corvinus Collegium közleményében.

A kurzus tematikája az iskolai órákon nem vagy kevésbé oktatott, ugyanakkor fontos, a mindennapi élethez sok szállal kötődő területekre összepontosít. Hogyan befolyásolnak a reklámok? Hogyan készül egy film, mi történik egy hírügynökségben, mitől működik jól egy médiagépezet? Hogyan működik a tőzsde, a pénzügyi világ? - említettek néhány példát a szervezők. A FIT-program része a közösségépítés, a kirándulások és a gyakorlati angoltudás fejlesztése is.

A programra szeptember 18-áig négy városban - Pécsett, Szolnokon, Miskolcon és Veszprémben - várják az ötödikes diákok jelentkezését.

A FIT a Magyar Nemzeti Bank két alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) és a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (PADS) támogatásával valósul meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×