INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

180 millió forintot kaptak civilek családbarát programokra

InfoRádió / MTI
Családbarát programokra 180 millió forintot osztott szét egy pályázaton civil és más, a területen szerepet vállaló szervezetek között a család- és ifjúságügyi államtitkárság. A Családbarát ország elnevezésű pályázatra csaknem ezren jelentkeztek, a nyertesek között van a Down Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Boldog Ceferino Alapítvány, a nagycsaládosok helyi szervezetei, családsegítők és egyházi közösségek.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy gazdagréti bevásárlóközpont gyermekmegőrzőjében tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány kiemelt célja a családbarát gondolkodás népszerűsítése, ehhez azonban nagy szükség van az ilyen tevékenységet végző szervezetek szerepvállalására, ezért írtak ki számukra pályázatot.

A pályázatot három kategóriában hirdették meg; az elsőben a gyerekeket középpontba helyező programokkal lehetett indulni, a másodikban sikeres női életutakat mutathattak be, míg a harmadikban az idősebb és fiatalabb nemzedékek közötti együttműködés jó példáit támogatták.

A kiírás szerint a pályázattal olyan rendezvényeket, képzéseket, kommunikációs programokat, kiadványokat, kiállításokat, kreatív akciókat, modell értékű projekteket kívánnak támogatni, amelyek a család és a házasság értékeit, a gyermekvállalást, a nők társadalmi szerepvállalását, az idősek és fiatalok együttműködését erősítik, népszerűsítik.

Az államtitkár közölte, a kiírásra 973 pályázatot nyújtottak be csaknem egymilliárd forintos igénnyel, minden második pályázat az első, a családot a középpontba helyező kategóriában érkezett. A 180 millió forintos keretből végül 237 pályázatot támogattak.

A nyertesek között volt a sajtótájékoztatónak helyet adó gazdagréti Szülők Háza intézmény, amely nemcsak gyermekfelügyeletet biztosít, de szakmai tanácsadással és családi programokkal is várja a szülőket, és a pályázaton egy internetes családbarát magazinra kapott egymillió forint támogatást.

A címlapról ajánljuk