eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Betonbiztos védelem az autópályán

Betonelemekre cserélik a szalagkorlátokat az M1-es és az M7-es bevezető szakaszán, valamint az M3-as és az M5-ös autópályán. Erre 10,5 milliárd forintot költenek.

Ez egy komplett projekt, a munkavégzés érinti az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályát is - mondta Marczin Bence, a Magyar Közút Zrt szóvivője az InfoRádiónak. Az M3-as autópályán egy hosszabb szakaszon, a 10-es és a 35-ös kilométerszelvények között, az M5-ös autópályán a 13-as és a 18-as kilométerszelvények között, míg az M7-es autópályán a 12-es és 18-as kilométerszelvények között zajlik a munkavégzés.

A munka a Közlekedés Operatív Program keretében valósul meg, közel nettó 10 és fél milliárd forintból.

A szalagkorlátok betonelemre cserélésének oka, hogy a szalagkorlátok relatív védelmet biztosítanak, és ezt a védelmet szeretnénk tovább növelni a betonterelő elemekkel. A gyorsforgalmi utak egy tipikus balesete a pályaelhagyásos baleset. Különösen súlyos következményekkel jár abban az esetben, ha például egy teherautó átszakítja a szalagkorlátot, és a szembejövő gépjárművel frontálisan ütközik. Ezeknek a baleseteknek a számát lehet csökkenteni a betonterelő elemekkel.

A munkavégzésnek várhatóan november végére kell befejeződniük. Az M3-as autópályán 25 kilométer hosszan épül, az M5-ös autópályán 4 és fél kilométer hosszan, míg az M7-es autópályán 6 kilométer hosszan épülnek a betonterelő elemek.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×