INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Döntött a Fővárosi Közgyűlés a Budapesti Tavaszi Fesztivál támogatásáról

InfoRádió / MTI
A Fővárosi Közgyűlés szerdán egyhangúlag támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a fővárosi önkormányzat közötti, 2015-2017-re vonatkozó együttműködési keretmegállapodás megkötését, amely stabil finanszírozási hátteret biztosíthat a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál megrendezéséhez.

A keretmegállapodás szerint az idei BTF megrendezéséhez az Emmi 180 millió forint támogatási összeget biztosít a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) részére, továbbá a 2016. és a 2017. évi központi költségvetési törvény előkészítése során évi 200 millió forint támogatási összeget tervez be. A Művészetek Palotája (Müpa) részére az Emmi 900 millió forint támogatási összeget biztosít az idei BTF megrendezésére, az összeg 2016-ban és 2017-ben a tervek szerint 950 millió forintra nő.

A Fővárosi Önkormányzat további 131 millió forinttal támogatja a BFTK-t az idei BTF megrendezésében, a következő két évben pedig a tárgyévi költségvetési rendeletben meghatározott módon támogatja majd a rendezvényt.

A CAFe Budapest megrendezésében az Emmi idén 449,2 millió forinttal támogatja a Müpát, ez az összeg 2016-ban és 2017-ben évi 600 millió forintra emelkedik a tervek szerint. A Fővárosi Önkormányzat további 29,5 millió forintot biztosít a BFTK részére az idei CAFe Budapest megrendezésére, a következő két évben pedig a tárgyévi költségvetési rendelet alapján támogatja a rendezvényt.

A keretmegállapodás a fesztiválok szervezési struktúráján nem változtatna, így változatlan formában működne tovább a Fesztivál Tanács és az Operatív Testület is.

A címlapról ajánljuk