eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Főpolgármesteri Hivatal: alaptalanok a dugódíj részleteiről szóló hírek

Minden alapot nélkülöz, hogy 2016 januárjától bevezetnék a dugódíjat Budapesten, ahogy az is, hogy a főpolgármester a nagykörúti zónahatár mellett tette volna le a voksát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A hivatal arra reagált, hogy a Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: ha a BKK fel tudja gyorsítani a tervezést, jövő januárban bevezethetik a dugódíjat a fővárosban.

A cikk szerint a zónahatár Budán szinte bizonyosan a Budafoki út - Október 23. utca - Bocskai út - Karolina út - Villányi út - Budaörsi út - Alkotás utca - Krisztina körút - Margit körút vonala lenne, Pesten pedig a Hungária körút, ugyanakkor nem vetették el véglegesen a Nagykörutat sem. A lap azt írta: Tarlós István főpolgármester egy szűk körű megbeszélésen utóbbi mellett tette le a voksát.

A főpolgármester januárban a lapnak adott interjújában 2016 végét tartotta reálisnak a dugódíj bevezetésére.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×