eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szlovénián keresztül próbálják megközelíteni az árvíz miatt elzárt falvakat

Szlovénián keresztül próbálják megközelíteni a Zala megyében áradás által elzárt négy települést a rendőrség és katasztrófavédelem munkatársai, Bödeházára már orvost és élelmiszert sikerült bejuttatni - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Cseresznyés Dániel elmondta: a medrükből kilépett patakok utakat öntöttek el, négy település - Bödeháza, Gáborjánháza, Szijártóháza és Zalaszombatfa - továbbra is megközelíthetetlen közúton, mert mintegy félméteres víz borítja azokat. A katasztrófavédelem és a rendőrség Szlovénia felől próbálja megközelíteni ezeket a településeket, elsőként Bödeházára sikerült élelmiszert és orvost bejuttatni.

Lenti térségében változatlanul nagy erőkkel küzdenek a hatalmas esők miatti elöntésekkel, áradásokkal. A városban délelőtt a Csörgő-patak védműve mellett buzgár tört fel, ezért a Lenti Rescue mentőcsapat közreműködésével kezdték meg a beavatkozást a környező negyven lakóház védelme érdekében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt Zalában tíz út volt zárva az áradások, vízátfolyások miatt. Nagykanizsán két út van több napja lezárva a Principális-csatorna magas vízállása miatt, de Lentikápolna és Bárszentmihályfa között, Szentgyörgyvölgynél, Rédics és Bödeháza között, a rédicsi határhoz vezető bekötőút és Zalaszombatfa között, Zalaszombatfa és Szijártóháza között, Murarátkánál, Szécsisziget és Kerkateskánd között, valamint Letenye és Murarátka között vannak járhatatlan útszakaszok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×