eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

NVI: nem érvénytelen a szavazólap, ha nem a bal felső sarokban van a pecsét

Körlevélben hívta fel a területi és helyi választási irodák vezetőinek a figyelmét a Nemzeti Választási Iroda, hogy az április 6-ai voksoláson a szavazólapot a bal felső sarokban le kell pecsételni, azonban nem vezet a szavazólap érvénytelenségéhez, ha a bélyegzőlenyomatot esetleg máshová teszik.

Az NVI elnöke arra is felhívta a figyelmet körlevelében, hogy ha a mozgóurna iránti kérelmet (ezt a szavazás napján 15 óráig lehet eljuttatni a szavazatszámláló bizottsághoz) a választópolgár saját kezűleg aláírta, a kérelmet bárki beviheti a szavazóhelyiségbe, tőle nem kell meghatalmazást kérni.

Ha a szavazatszámláló bizottság a kérelem alapján biztosítja a mozgóurnát a kérelmezőnek, akkor a választópolgár adatait a névjegyzékről a mozgóurna-igénylők jegyzékére a jegyzőkönyvvezető vezeti át.

A mozgóurnát igénylő választópolgárok jegyzékét - amennyiben több lapból áll - a szavazatszámláló bizottság szétválaszthatja annak érdekében, hogy több mozgóurnával végezhessék a mozgóurnázást.

Az NVI vezetője tudatta: a szavazatszámláló bizottság megbízott tagja a jegyzőkönyvből hiteles másolatot kérhet, ám ezt a jegyzőkönyv lefényképezése nem váltja ki.

Pálffy Ilona arra is felhívta a jegyzők, főjegyzők figyelmét, hogy ha a választópolgár neve a szavazást közvetlenül megelőző hetekben megváltozott (például házasságkötés miatt), és a személyazonosításra alkalmas okmánya még az előző nevét tartalmazza, az okmány egyéb adatainak és az új nevére szóló lakcímigazolvány adatainak összevetésével kell megállapítani a személyazonosságát. Kétség esetén a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalán lehet az adatokat egyeztetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×