eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Előzetesben a vesztegetéssel gyanúsított rendőrök

Előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa a vesztegetéssel gyanúsított rendőröket - erről Póta Péter, a törvényszék szóvivője beszélt újságíróknak a bíróság épületében péntek kora délután.

Póta Péter, a törvényszék szóvivője a pénteki nem nyilvános tárgyalásról újságíróknak nyilatkozva elmondta: az ügyészség által előterjesztett két indokból csak az egyiket, a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyét fogadta el a bíróság, a bűnismétlés veszélyét nem találta bizonyítottnak a kényszerintézkedés elrendeléséhez.

Póta Péter közlése szerint a bíróság megállapította azt is, hogy az ügyben a vesztegetés, a hivatali visszaélés és a befolyással üzérkedés esetében is fennáll az alapos gyanú.

A végzés nem jogerős, az ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Az MTI csütörtökön számolt be arról, hogy a Fővárosi Főügyészség bejelentette: vesztegetés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt szerdán összesen nyolc embert hallgattak ki gyanúsítottként, köztük egy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr alezredest, valamint több más budapesti rendőrt és ügyvédet.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a gyanúsítások két csoportra oszthatók: a rendőr alezredest és egy másik rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe azt ígérték egy budapesti piac üzemeltetőinek, közbenjárnak annak érdekében, hogy az illetékes önkormányzat a piac működéséhez szükséges engedélyeket kiadja. A másik ügycsoportban a gyanú az, hogy az érintett rendőrök anyagi ellenszolgáltatásért adtak ki adatokat ügyvédeknek polgári, illetve büntető ügyekben az ügyviteli és nyilvántartó rendszerből. Ezekhez az adatokhoz az ügyvédek nem férhettek volna hozzá - tette hozzá a szóvivő. Az ügyben három rendőrt vettek őrizetbe.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel azt közölte: felfüggesztették a vesztegetés miatt őrizetbe vett rendőrök szolgálati viszonyát.

Dezső Antal, a rendőr alezredes védője a tárgyalás szünetében az MTI-nek elmondta: ügyfele a józsefvárosi piaccal kapcsolatos gyanúsítás vonatkozásában - amely egy 2010-es bűncselekmény - teljességgel értetlenül áll a gyanúsítás előtt. Védence tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna.

Hozzátette: az ügyben érintett ügyvédekkel kapcsolatban a tárgyaláson az alezredes elmondta, hogy több évtizedes szakmai barátság fűzi őket össze. Több alkalommal valóban kértek tőle tanácsot olyan ügyekben, amelyekben a sértetti oldalt képviselték, vagy valamilyen polgári peres eljárásban annak eldöntéséhez, hogy büntetőeljárás is indítható-e. Azt azonban határozottan visszautasította, hogy az általa nyújtott segítségért ellenszolgáltatást kapott volna.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×