eur:
391.06
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nem lesznek hajléktalanok Debrecen belvárosában és a Nagyerdőben

Debrecen belvárosában és a Nagyerdőben nem lehet életvitelszerűen a közterületen tartózkodni. Ezt tartalmazza az az önkormányzati határozat, amelyet csütörtökön fogadott el a város közgyűlése.

Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere többször hangsúlyozta a vitában, hogy a rendelet nem a hajléktalanokra vonatkozik, hanem bárkire, aki a közterületet választaná életvitelszerű tartózkodásra.

Debrecenben a közterületen élők száma eléri az öt-hatszázat. Egy részük a leghidegebb téli időszakban sem veszi igénybe az éjjeli menedékhelyeket. Õk az éjszakákat elsősorban lépcsőházakban, elhagyott ingatlanokon, erdős, bokros területen épített sátrakban, fából, kartondobozból létesített sufnikban vagy fedett buszmegállókban töltik, ahova napközben is gyakran visszatérnek - olvasható az előterjesztésben.

Ugyanakkor Debrecenben minden hajléktalannak tudnak éjjeli szállást és legalább napi egy alkalommal meleg ételt biztosítani - hangzott el a közgyűlési vitában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×