eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Továbbra is bízik a tárgyalásokban a Mol

Továbbra is bízik a tárgyalásokban a Mol, és ezek keretében akarja rendezni a horvát kormánnyal való nézeteltérését a horvát INA olajvállalat irányításáról és jövőjéről - hivatkozott hétfőn a Reuters hírügynökség a Mol közleményére.

A Mol Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter hétfői, és Zoran Milanovic horvát miniszterelnök szombati nyilatkozataira reagált, miszerint a horvát állam fontolgatja a Mol INA-részesedésének megvásárlását. A magas horvát államadósság miatt egy ilyen kivásárlás azonban rendkívül bizonytalan, és a pontos körülmények még tisztázatlanok.

A túlnyomó részben a horvát állam és a Mol Nyrt. tulajdonában lévő INA olajipari vállalat jövőjéről szeptember 18-án kezdődtek megbeszélések. A horvát állam birtokolja az INA részvényeinek 44,84 százalékát, a Mol tulajdonában van a részvények 49,1 százaléka, valamint a magyar cég rendelkezik az irányítói jogokkal. A tulajdonosok közötti vita egyik fő pontja az irányításon belüli viszonyok kérdése.

Hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén 3 százalékot gyengültek a Mol részvényei, de egy kicsit erősödtek miután a Mol közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy egy olyan egyezségben bíznak, ami keretében "növelni tudják az INA értékét".

A Mol számára nem teljesen kockázatmentes az INA részvénycsomag esetleges eladása: a Standard & Poor's hitelminősítő szerint az INA eladása növelné a Mol kitettségét a gyenge magyar gazdasággal szemben. A hitelminősítő szerint ebben az esetben valószínűleg nem tartanák sokáig egy szinttel a magyar szuverén államadósság "BB" kategóriája fölött a Mol besorolását.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×