eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Még nem lélegezhetnek fel az allergiások

Továbbra is többféle növény okozhat allergiás tüneteket. Az ÁNTSZ legfrissebb adatai szerint a múlt héten nem változott jelentősen a pollenterhelés; a parlagfű pollenjének koncentrációja szinte az egész országban magas, ezért az arra érzékenyek panaszai állandósulnak.

Az ÁNTSZ adatai szerint már szinte az egész ország területén riasztás van érvényben a parlagfű magas koncentrációja miatt. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet honlapján elérhető parlagfű pollen riasztási rendszer térképén az látható, hogy a másodfokú riasztást jelző vörös színű, illetve az elsőfokú riasztást jelző pirossal jelölt területek mostanra egybefüggően szinte az egész ország területét lefedik. Az allergiásoknak ez azt jelenti, hogy tüneteik állandósulnak, illetve erősödnek.

A hétvégén magas koncentrációban mérték még a csalánfélék és a kender virágporát is, ez utóbbi pollenkoncentrációja Budapesten hétfőn még a nagyon magas szintet is elérte. Ezek mellett a libatopfélék virágpora is elérte a tüneteket okozó mennyiséget, a fővárosban ezt is magas koncentrációban regisztrálták. Szegeden pedig a pázsitfűfélék és az útifű pollenje okozhat panaszokat az arra érzékenyeknek.

Jó hír viszont, hogy mostanra alacsony koncentrációban van jelen a levegőben az ernyősvirágzatúak és a lórom virágpora is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×