INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

"Aggódnak a BKV-s dolgozók a buszkiszervezés miatt"

InfoRádió / MTI
Aggódnak a BKV-s dolgozók a buszüzem részleges kiszervezése miatt, mivel a BKV teljesítményének csökkentése munkahelyek megszűnésével járhat - közölte szerdán a Cinkota Autóbuszgarázs Szakszervezet az MTI-vel.

Álláspontjuk szerint a teljesítménycsökkenés miatt a bevételek is alacsonyabbak lesznek, és a BKV adóssága nem fog változni, a többi ágazat (metró, villamos, troli, HÉV) anyagi terhei is növekedni fognak.

Az érdekképviselet választ vár arra, milyen számításokkal támasztja alá a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy az alvállalkozók olcsóbban tudják elvégezni a feladatot a BKV-nél. Hozzátették: a BKV szerintük sokkal eredményesebben és nagyobb szakmai rutinnal tudja elvégezni a feladatot. A szakszervezet szerint a legutóbbi, 150 új busz forgalomba állítását célzó tenderen a BKV nem indulhatott, és ez versenyhátrányt jelent.

A BKK legutóbbi, 150 új busz beszerzésére irányuló tenderét az Index augusztus 17-i információi szerint a VT-Transman nyerte, a szóló és csuklós Mercedes Citarók várhatóan 2013 tavaszán állhatnak forgalomba Budapesten. A BKK reagálása szerint még nem zárult le a tender.

A címlapról ajánljuk