INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Így kezdi az őszt a Fidesz

Infostart / InfoRádió
Elnökségi üléssel, majd egy több napos sárvári frakcióüléssel kezdi meg az őszi munkát a Fidesz. Ezeken a többi között a választási törvényről dönthet a párt vezetése.

Információink szerint szeptember 3-án egy elnökségi ülés is megelőzi a Fidesz szerdától hétvégéig tartó, kihelyezett, sárvári frakcióülését. A tanácskozások egyik témája várhatóan az előzetes választási regisztráció lehet. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az Aréna című műsorban erről azt mondta, hogy a leglényegesebb kérdésekről a politikai döntést a Fidesz elnöksége és a Fidesz-KDNP szeptemberi frakcióülése hozza majd meg. Számos nyílt és éles vita fog folyni - tette hozzá.

A regisztráció mellett azonban számos egyéb kérdés is napirendre kerülhet. Az Országgyűlés őszi ülésszaka a következő héten kezdődik. A kormány törvényalkotási programjában szeptemberre a többi között a jövő évi költségvetés részletszabályozása, az útdíj, valamint a földgázár-szabályozás, továbbá az anyakönyvi eljárások és a személyi igazolványok kiadásának egyszerűsítése szerepel.

Októberben az ingatlan-nyilvántartás egyszerűsítéséről és a postai liberalizációról, novemberben az új polgári törvénykönyvről és a - már említett - új választási törvényről, decemberben pedig a versenytörvény módosításáról, a rendőrség vagyon-felderítő egységének kialakításáról és az állami ménesekről szóló törvényről dönthet az Országgyűlés.

A címlapról ajánljuk