eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Leszállt az első Wizz Air-járat Debrecenben

Megérkezett Debrecenbe a Wizz Air-légitársaság első menetrendszerinti járata; a London-Lutonból érkező repülőgép 9 óra 32 perckor landolt a helyi repülőtéren, ahol a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték a begördülő repülőt.

A 180 személyes géppel 172 utas érkezett Debrecenbe, tíz százalékuk angol turista - pontosították a korábbi adatokat a szervezők, hozzátéve: az első utasokat a Kodály filharmonikusok zenés köszöntővel várták. Az első járattal tartott a hajdú-bihari megyeszékhelyre Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója.

Az első gép utasait Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere vezetésével a város vezetői köszöntötték. A járat mintegy félórás várakozás után teltházzal indul vissza London Luton repülőterére.

Kósa Lajos a gép megérkezését követő sajtótájékoztatón elmondta: hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik a járat Debrecen és London között, ősz végétől pedig Eindhovenbe, illetve Milánó-Malpensa repülőterére indulnak menetrend szerinti Wizz Air járatok a debreceni repülőtérről.

Õszig minden nap lesz mozgás a légikikötőben, ahonnan charter-járatok viszik a turistákat különböző üdülőhelyekre - tette hozzá.

A polgármester kiemelte, hogy a menetrend szerinti légiközlekedés beindulásától az idegenforgalmi-, az üzleti- és az egészségturizmus fellendülését is várják; ennek érdekében Debrecen turisztikai célú együttműködést kezdeményezett a környező megyék nagyvárosaival.

(A Google egy korábbi közlése szerint Európában évente átlagosan 1 millió 130 ezer alkalommal keresik külföldről a magyar fogászatokat. Franciaország, Németország, és Ausztria után az Egyesül Királyságból érdeklődnek legtöbben a magyar fogászati kezelése iránt - tartalmazza a Google felmérése.)

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint a mostani járattal Debrecen felkerült Európa térképére. Kifejtette: több mint 240 útvonalból álló hálózatukban már számos sikertörténetnek voltak tanúi, s meggyőződése, hogy hosszú távon ezek sorába tartozik a debreceni járatindítás is.

A vezérigazgató meggyőződése szerint egy-két év alatt bázisrepülőtérré fejlődhet Debrecen, ami azt jelenti, hogy nem csak fordulnak naponta a Wizz Air gépei, hanem éjszakára is Debrecenben maradnak.

Herdon István, a Xanga vezetője elmondta: az elmúlt fél évben jelentős fejlesztésekkel készültek az újabb járatok fogadására. Egyidejűleg megköszönte a Wizz Air és az önkormányzat segítségét, amit a menetrendszerű légiközlekedés megindításához nyújtottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×