eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Mire figyeljen a rasszista támadás áldozata? - Lapszemle

Ha rasszista támadás történik, akkor a sértettnek ügyelnie kell rá, hogy lehetőleg orvosi látlelettel igazolható sérüléseket szenvedjen - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet egy moszkvai fantomépítkezés ügyében folytatott nyomozás állásáról számol be.

Megtörtént az iratismertetés, így várhatóan napokon belül vádemelési javaslattal lezárja a Budapesti Rendőr-főkapitányság a kényszerítés gyanújával indított nyomozást Toroczkai László ügyében - írja a Népszabadság. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője ellen azért indult eljárás, mert március 15-én mintegy 80-100 hívével berontott a Bank Centerbe, ahol petíciót akart átadni a Világbank képviselőjének. Ott azt mondta az írást átvenni vonakodó biztonságiaknak: könnyen megtörténhet az, ami 2006-ban az MTV székházánál történt.

A lap egy másik cikkében arról számol be, hogy ha rasszista támadás történik, akkor a sértettnek ügyelnie kell rá, hogy lehetőleg orvosi látlelettel igazolható sérüléseket szenvedjen. Máskülönben nagy a valószínűsége annak, hogy az elkövetőket - közösség tagja elleni erőszak helyett - egyszerű garázdaság vagy például becsületsértés miatt fogják elítélni, magyarán a rasszista bűncselekmények túlnyomó többségét idehaza simán meg lehet úszni.

Már három gyanúsítottja van annak a hűtlen kezelés gyanújával folytatott nyomozásnak, amelyben május 10-én elsőként Kocsis Istvánt, a BKV volt vezérigazgatóját hallgatta ki terheltként a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya - olvasható a Magyar Nemzetben. Az ügy újabb szereplői a lap szerint olyan gazdasági társaságok vezető tisztségviselői, amelyekkel a volt vezérigazgató 2008-ban kötött tanácsadói szerződést.

A lap egy másik cikkében arról számol be, hogy hűtlen kezelés, csalás és költségvetési csalás miatt tett feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal egy szövevényes ügyben, amelyben az állami Eximbank Zrt. korábbi vezetése egy moszkvai bevásárlóközpont fantomépítkezését. A bank úgy juttatott csaknem 124,2 millió eurós hitelhez egy offshore vállalkozást és a magyar Harcon Zrt.-t, hogy azok egy kapavágást sem ejtettek az építkezésen, és egy fillér önrészt sem vállaltak.

Az Indexen az olvasható, hogy Mexikói drogkartellek támadást intéztek a Pepsi mexikói leányvállalatának, a Sabritasnak a raktárai ellen. Felgyújtották a cég több tucat sárga teherautóját, rajtuk a mexikói piacra szánt chips szállítmányokkal. A támadásokban senki sem sérült meg, de a hatóságok állítólag letartóztattak egy támadót.

Stratégiai partnerségre lépnek a Rothschildok a Rockefellerekkel - írja a Napi Gazdaság. A családfők által két éve megbeszélt szövetséget ezúttal hivatalosan is megerősítették. A Rothschild család érdekeltségi körébe tartozó RIT Capital Partners 37 százalékos részesedést vásárolt a Rockefeller vagyonkezelőben, amivel régi terve teljesül, s megveti lábát a tengerentúlon is.

Hemzsegnek a problémáktól az új építésű lakóparkok - mondta Finta Sándor, Budapest új főépítésze a Portfolio.hu-nak adott interjújában. A 39 éves főépítész - aki nem áll rokonságban a szintén híres Finta József Kossuth-díjas építésszel - a portálnak arról is beszélt, hogy mit gondol a belváros középébe épített plázákról, a Zeppelin projektről, a Városháza köztérré varázsolásáról, vagy akár arról, hogy melyik a kedvenc irodaháza és bevásárlóközpontja.

10 éve semmi javulás: üresek a magyar pénztárcák - közli a Pénzcentrum.hu egy friss kutatás eredményére hivatkozva. Mint írják: a magyarok különösen pesszimisták: úgy érzik, anyagiak tekintetében az elmúlt évtized sem hozott előrelépést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×