INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Így alakul a törvényalkotási menetrend

Infostart / InfoRádió
Az Országgyűlés tavaszi ülésszakára 43 törvénytervezet benyújtását tervezte a kormány. Vannak csúszások, de menet közben érkeztek előre be nem tervezett javaslatok is.

Az eredeti tervekben nem szerepelt, de a parlament már nyáron elfogadhatja a jövő évi költségvetés sarokszámait - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

A tavaszi ülésszak július 15-ig biztosan tart, hiszen a Széll Kálmán-terv második változata miatt is kerültek előre nem tervezett javaslatok az Országgyűlés elé: a tranzakciós illetékről, a biztosítási és a távközlési adóról szólók. Utóbbit már elfogadta, sőt módosította is az Országgyűlés.

Brüsszel kifogásai miatt, a hiteltárgyalások elkezdése érdekében módosítja a parlament a nemzeti bankról szóló törvényt és az alaptörvényt is.

Az ülésszak végére tervezett javaslatok nagy része viszont csúszik: így például, még nem nyújtották be az Új polgári törvénykönyv és a választási eljárásról szóló törvény tervezetét. A nemzetgazdasági tárcának áprilisban kellett volna benyújtania a Munka törvénykönyvéhez kapcsolódó módosításokat.

Az InfoRádió kérdésére, hogy lesz-e olyan tervezet, ami átcsúszik őszre, a kormányszóvivői iroda azt válaszolta: a törvényalkotási menetrend módosításáról csak a kormány ilyen jellegű döntése után tudnak tájékoztatást adni.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk