eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Új "háború" küszöbén Budapest - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy új "háború" küszöbén áll Budapest. A Magyar Nemzet szerint vége az offshore-adóamnesztiának.

A Népszabadság arról ír, hogy új "háború" küszöbén áll Budapest: a tavaly elfogadott önkormányzati törvény nyomán az idén újra kell osztani közútjait, amelyeknek most a negyede van a fővárosi önkormányzat kezelésében, ám a kerületi önkormányzatok - a dugódíj reményében - változtatnának ezen. A dugódíj struktúrájának kidolgozása most folyik, az előterjesztést a közgyűlés legkorábban a nyár végén tárgyalja.

A Magyar Nemzet úgy tudja: nem hosszabbítaná meg a szaktárca az év végén megszűnő offshore-adóamnesztiát. Emiatt ősszel rohamra indulhatnak a külföldi vagyonukat hazahozni akaró, és a mentességért akár adófizetésre hajlandó üzletemberek. A lehetőség eddig egyébként 35 milliárd forintot csábított haza.

A lap kormányzati forrásokra hivatkozva azt is írja, hogy elfogadta a kormány Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott jelentését, így hamarosan országgyűlési határozat mondhatja ki, hogy rendkívül drága és felesleges kísérlet volt a magán-nyugdíjpénztári rendszer hazai bevezetése és működtetése. A lap szerint hamarosan újabb feljelentések születhetnek a magánkasszák befektetéseivel kapcsolatban.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy két magyar diák is versenybe száll a Pittsburgben rendezett ISEF, azaz a Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny fődíjáért. A középiskolás tanulók két éve kezdtek foglalkozni egy eddig sosem látott titkosító algoritmus fejlesztésével.

Élénkítené az uniós pénzből megvalósuló építőipari megrendeléseket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - írja a Napi Gazdaság. A lap emlékeztet: az önkormányzati forráshiány jelentősen hátráltatja a megrendeléseket. Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese elmondta: a megvalósulásban az önerő megléte a legfőbb kérdés, ennek biztosítására tárgyalásokat kezdtek a Magyar Fejlesztési Bankkal. Emlékeztetett: a nyár végéig több lépcsőben mintegy 250 milliárdos szennyvízhálózat-építési projekt kerülhet a piacra.

A Portfolio.hu arról ír, hogy közel két év csend után újra felmerült az ingatlanadó bevezetésének ötlete. Egy nyilvánosságra került törvénytervezet szerint jövőre az ingatlanok értéknövekedésére vetnének ki adót.

A Pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy a biztosítási adó bevezetése ellenére a lakásbiztosítások terén akár díjcsökkentés is várható. Itt van ugyanis a legtöbb passzív, elavult szerződés, amit az adóemelés hatására érdemes majd olcsóbbra váltani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×