INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

BKV: tárgyalnak az új kollektív szerződésről

InfoRádió / MTI
A BKV szerint április végén elkezdődtek a tárgyalások az új kollektív szerződésről (ksz) , de azokon Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke nem vesz részt.

A közlekedési társaság arra reagálva közölte ezt csütörtökön az MTI-vel, hogy Nemes Gábor azt mondta, a dolgozók elégedetlenek, és akár sztrájkot is hirdetnek, hogy elkezdődjenek a tárgyalások a kollektív szerződésről, és azokat megfelelő ütemben folytassák.

Nemes Gábor azt is elmondta, hogy a dolgozók eddig is hoztak áldozatokat, mivel juttatásaik csökkentek a ksz-t helyettesítő átmeneti szerződéssel, de további jövedelemcsökkenést már nem viselnének el.

A BKV szerint ugyanakkor a cég járművezetőinek bérszintje jóval meghaladja az országos átlagot, a béreket mindig időben és teljes körűen megkapják, illetve minőségi prémiumban is részesülnek, amelyet, ha a járművezető kárt okoz, a BKV megvon. Szerintük ez minden munkahelyen így van.

A társaság jelezte továbbá, hogy a továbbiakban nem kívánnak a sajtóban üzengetni a tárgyalások aktuális állásáról.

A BKV-nál máricus 3-án járt le a dolgozók béreit is tartalmazó kollektív szerződés, s mivel újról nem sikerült megállapodniuk a feleknek, július 1-ig átmeneti szerződés garantálja, hogy a munkavállalók megkapják többi között béren kívüli juttatásaikat.

A címlapról ajánljuk