eur:
397.04
usd:
355.58
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Kiemelt jelentőségű lett a Kossuth tér rekonstrukciója

Kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Kossuth tér rekonstrukcióját a kormány.

 Az erről szóló kormányrendelet alapján a Kossuth téri beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a hatósági ügyeket, amelyek a projekt megvalósításához közvetlenül szükségesek. Ebbe a körbe tartoznak az érintett ingatlanokon álló közterületi szobrok bontásához és azok felállításához szükséges döntések is, továbbá minden, ami a tér csillapított forgalmú övezetté alakításához kell. A rendelet egyúttal kijelöli a fenti ügyekben eljáró hatóságokat.

A kiemelt beruházásoknál a kérelmeket soron kívül kell elbírálni, az ügyintézési határidő pedig legfeljebb két hónap, bizonyos esetekben ennél is rövidebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×